Doktor iz Niša bio u Izraelu kada su pale bombe: Bilo je strašno VIDEO

Izvor: B92, 11.Okt.2023, 10:55

Doktor iz Niša bio u Izraelu kada su pale bombe: "Bilo je strašno" VIDEO

Niš -- Profesor doktor Tomislav Kostić, direktor Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš bio je na hodočašću u Izraelu u trenutku kada su počele da padaju bombe.

"U toj grupi gde je bilo 55 hodočasnika iz Niša i 13 maturanata Niške bogoslovije, put je protekao sasvim u redu do samoga povratka. U osmom danu kada smo trebali da se vratimo, na dan povratka je krenulo praktično ratno stanje i sirene za uzbunu uz bombardovanje", rekao je Kostić za TV Prva.

"Mi smo bii >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smešteni u Vitlejemu, to je palestinski deo teritorije i bilo je vrlo izazovno izaći sa same teritorije, doći do aerodroma, kao pod pretpostavkom najbezbednijeg mesta tada. Zahvaljujući pribranosti svih, i organizatora puta, i Niške eparhije i komunikacije sa svim zvaničnim organima, uspeli smo da dođemo do aerodroma bezbedno", rekao je.

"Bilo je par momenata bombardovanja ispred samog aerodroma, ali kažem, svi su pokazali izuzetnu pribranost, pre svega oni najmlađi, to su naši maturanti", dodao je doktor za TV Prva.

"Bilo je strašno, kažem, nije bilo panike, cela grupa je funkcionisala vrlo pribrano, ali je bilo straha, strah je normalna pojava u takvim okolnostima. Hvala Bogu da se sve dobro završilo, da smo došli do aerodroma i kažem, zahvaljujući pre svega predsedniku države, vladi Republike Srbije, Njegovoj Svetosti patrijarhu, zatim svim nadležnim ministarstvima i naravno svim dobrim ljudima grada Niša koji su pomagali u tim trenucima u davanju informacija. Vlada je poslala avion i mi smo se bezbedno vratili prvim mogućim avionom, jer kažem, uglavnom je aerodrom bio blokiran za te neke komercijalne letove i evakuaciju", zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.