Doktor Kon otklonio sve sumnje: 75 osoba udaljeno s posla iz Narodnog fronta zbog korona virusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2020, 16:26

Doktor Kon otklonio sve sumnje: 75 osoba udaljeno s posla iz Narodnog fronta zbog korona virusa

Oglasio se i direktor ove ustanove.

Juče se proširila vest društvenim mrežama da bolnica "Narodni front" nije u funkciji. Tim povodom direktor "Narodnog fronta" Željko Miković je prvobitno je rekao da bolnica radi normalno, da su juče obavili 34 porođaja, od toga 9 carskih rezom, i 2 hitne operacije.

Nakon toga medijima su se javilie čitateljke da ih prebacuju za porođaj u GAK Višegradska. Tim povodom je opet kontaktiran direktor Miković, koji je rekao: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Kapaciteti su nam popunjeni. Zato neke trudnice upućujemo u GAK u Višegradskoj.

- Radi se o tome da su naši kapaciteti trenutno prepuni. Juče smo imali 36 porođaja i jutros su nam svi boksovi bili puni. Zbog toga poneku trudnicu upućujemo u GAK "Višegradska" kako bismo ravnopravno podelili posao – kaže doktor Miković.

Podsetimo, zbog novonastale situacije sa epidemijom korona virusa, sve trudnice se šalju u dva beogradska porodilišta: GAK "Narodni front" i GAK Višegradska.

Danas je o situaciji u "Frontu" govorio i dr Predrag Kon:

- Punih 75 osoba je udaljeno s posla. U prvom navratu imali 39 testiranih, od toga 22 su bila pozitivna, psole još 27 smo imali zaposlenih tetsiranih, tu još 17 pozitivnih. Ukupno imamo 46 pozitvnih i svi su oni udaljeni s posla i oni koji su udaljeni iz predostrožnosti. Svi koji su pozitivni bili su u kontaktu sa 150 osoba, tih 150 osoba su potpuno zdravi i pod nadzorom rade i uz obavezno oštro korišćenje zaštitne opreme. Svim zaposlenima se neprekidno meri temperatura, priliko dolaska, dezinfekcija ruku, zabranjene su sve posete, u slučaju respiratorne infekcije zapsoleni se udaljavaju s posla uz izolaciju, vrši se trijaža.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.