Dogovor sa RTS-om o nastavi na daljinu postignut 13. marta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2020, 17:14

Dogovor sa RTS-om o nastavi na daljinu postignut 13. marta

Ministarstvo prosvete saopštilo je danas da su dobili ponudu od SBB, sa predlogom dodatne pomoći za učenike osnovnih i srednjih škola, kada je već postignut dogovor o emitovanju nastave na daljinu sa RTS-om, ali i da o samoj ponudi ministar Mladen Šarčević nije bio upoznat.

U saopštenju Ministarstva navodi se da su pre 15 dana dobili od kompanije SBB predlog dodatne pomoći učenicima osnovnih i srednjih škola koji bi pratili učenje na daljinu i da je taj predlog kabinet >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ministra prosledio nižim instancama.

"Ministar do danas nije bio upoznat sa ponudom. U periodu kada je poslat dopis ministarstvu (26. marta) već je postignut dogovor sa Radio televizijom Srbije i počelo je emitovanje programa na kanalima RTS 2, RTS 3 i RTS Planeta. Prema informacijama koje je dobilo ministarstvo pomenuti kanali RTS-a pokrivaju 98 odsto gledalaca u Srbiji što uključuje i SBB mrežu na kojima se emituje", navodi se u saopštenju.

Navode da se u periodu kada je počelo snimanje učenja na daljinu razgovaralo sa nekoliko televizija koje imaju nacionalnu pokrivenost, ali da mnogi nisu mogli da omoguće resurse koji su bili potrebni za realizaciju snimanja i montaže.

"Postignut je dogovor sa RTS-om na obostrano zadovoljstvo. Sa nekoliko televizija koje su lokalnog karaktera takođe smo dogovorili saradnju, jer oni pokrivaju nacionalne manjine", navodi se u saopštenju.

Podsećaju da je emitovanje nastave na daljinu dogovoreno sa RTS-om 13. marta i dodaju da emitovanje na tri kanala Radio televizije Srbije u ovom trenutku zadovoljava potrebe nastave na daljinu.

Kompanija SBB saopštila je ranije danas da je uputila dopis Ministarstvu prosvete sa predlogom dodatne pomoći učenicima osnovnih i srednjih škola koji prate nastavu učenjem na daljinu. Navode da iz Ministarstva prosvete, ali ni kabineta premijerke nisu dobili nikakav odgovor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.