Dodik - Izetbegović: Slični ciljevi

Izvor: B92, 06.Nov.2014, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik - Izetbegović: Slični ciljevi

U Sarajevu je održan sastanak predstavnika Stranke demokratske akcije i Saveza nezavisnih socijaldemokrata o formiranju vlasti.

Potpredsednik SDA Bakir Izetbegović najavio je da će predstavnici te partije tokom vikenda razgovarati i sa drugim partijama iz Republike Srpske, kako bi se završili pregovori o potencijalnim partnerima u vlasti iz Republike Srpske.

Lider SNSD Milorad Dodik i Izetbegović su istakli da te dve stranke imaju slične poglede u programskim ciljevima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te da se oni uglavnom odnose na ekonomska pitanja, ulazak u EU, pristup NATO-u, te borbu protiv korupcije i kriminala.

Predstavnici SDA razgovarali su početkom sedmice sa predstavnicima Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ), kada je dogovorena koalicija dve partije na svim nivoima vlasti.

Lideri SDA i HDZ BiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović najavili su tada da će u narednih deset dana završiti pregovore sa potencijalnim partnerima u vlasti, kako bi se što pre uspostavila zakonodavna tela.

Predsednik SNSD Milorad Dodik rekao je ranije da ta stranka sa koalicionim partnerima ima komotnu skupštinsku većinu od 45 poslanika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.