Dodik - Izetbegović: Slični ciljevi

U Sarajevu je održan sastanak predstavnika Stranke demokratske akcije i Saveza nezavisnih socijaldemokrata o formiranju vlasti.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.11.2014.

22:41

Default images

Potpredsednik SDA Bakir Izetbegović najavio je da će predstavnici te partije tokom vikenda razgovarati i sa drugim partijama iz Republike Srpske, kako bi se završili pregovori o potencijalnim partnerima u vlasti iz Republike Srpske.

Lider SNSD Milorad Dodik i Izetbegović su istakli da te dve stranke imaju slične poglede u programskim ciljevima, te da se oni uglavnom odnose na ekonomska pitanja, ulazak u EU, pristup NATO-u, te borbu protiv korupcije i kriminala.

Predstavnici SDA razgovarali su početkom sedmice sa predstavnicima Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ), kada je dogovorena koalicija dve partije na svim nivoima vlasti.

Lideri SDA i HDZ BiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović najavili su tada da će u narednih deset dana završiti pregovore sa potencijalnim partnerima u vlasti, kako bi se što pre uspostavila zakonodavna tela.

Predsednik SNSD Milorad Dodik rekao je ranije da ta stranka sa koalicionim partnerima ima komotnu skupštinsku većinu od 45 poslanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: