Dodik: Evropa je na kraju - lažu, satanizuju narod...

Izvor: B92, 25.Nov.2016, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Evropa je na kraju - lažu, satanizuju narod...

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija Evropskog parlamenta o borbi protiv ruskih medija štetna i apsolutno neprihvatljiva.

Osim toga, on je naveo da to pokazuje da je “Evropa na kraju“, piše “Sputnjik”.

"To je zapadna demokratija liberalnog tipa, koja nama ovde šalje BBC, CNN i ostale da nam lažu i spekulišu u vezi sa ratom, povodom za ratove, satanizuju celi jedan narod. To je demokratija koja ne može da izdrži ni konkurenciju istinitih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << činjenica i medija i zato su primorani da donose takve rezolucije“, istakao je Dodik.

Ako Evropa koja je ranije promovisala slobodu mišljenja i govora na taj način pokušava da se obračuna sa drugim i drugačijim, kaže predsednik Srpske, onda je veliko pitanje šta će tek biti kada dođu u poziciju da odlučuju o nama.

„Sputnjik i Raša tudej su se pokazali kao globalni servisi koji su pravovremeno i istinito obaveštavali o događajima, na mnogim mestima su bili prvi i verovatno to sada smeta“, ocenio je Dodik, upitavši "zašto ne dozvole ljudima da budu pravilno informisani, a ne spinovani, kao što su spinovani 20 godina u Evropi".

Evropski parlament usvojio je pre dva dana rezoluciju o borbi protiv ruskih medija, među kojima su kao najopasniji navedeni Sputnjik i televizijska mreža Raša tudej.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.