Dodik BRUTALNO odgovorio budućem premijeru lažne države: Ako oni hoće veliku Albaniju, MI ĆEMO SE PRVI UJEDINITI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik BRUTALNO odgovorio budućem premijeru lažne države: "Ako oni hoće veliku Albaniju, MI ĆEMO SE PRVI UJEDINITI!"

Kurti je juče ponovio da se zalaže za nacionalno ujedinjenje Albanaca u okviru federacije.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas da bi usvajanje novih principa na Balkanu, koje zagovara Aljbin Kurti za Albance, u pokušaju da se stvori takozvana "velika Albanija", važilo i za druge narode na Balkanu, pre svega Srbe:

- Na Balkanu se ne mogu sprovoditi dvostruki standardi - da ono što je dozvoljeno jednom narodu, drugom nije, kako to misli Aljbin >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kurti. Za to srpski narod nema razumevanja niti će ga ikad imati, jer ako je nešto dozvoljeno drugima, kako to za Šiptare odnosno Albance zagovara provokator Kurti, zašto onda i Srbima ne bi to isto bilo dozvoljeno - rekao je Dodik komentarišući izjavu lidera "Samoopređeljenja" Aljbina Kurtija da Kosovo i Albanija treba da se približe jedno drugom, da se integrišu u federaciju, kao Nemačka.

Dodik je istakao da se Republika Srpska zalaže za mir i stabilnost, za poštovanje svih međunarodnih obaveza, pre svega Dejtonskog sporazuma, i podržava rešavanje svih kriznih pitanja u regionu mirnim putem, dogovorom i kompromisom.

- Ali stvaranje takozvane ''velike Albanije'', kakvu ovih dana najavljuje mogući kandidat za premijera samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti, značilo bi uvođenje i usvajanje nekih novih principa na Balkanu - istakao je Dodik.

Kurti je juče ponovio da se zalaže za nacionalno ujedinjenje Albanaca u okviru federacije, nikako u okviru Evropske unije.

- U okviru Evropske unije ne može se dogoditi nacionalno ujedinjenje Albanaca - rekao je Kurti u intervjuu za KTV.

- Ne mogu reći da se nacionalno jedinstvo dešava u EU. Tu se pridružujemo Dancima, Austrijancima i Špancima. Naš savez se mora dogoditi ovde - kazao je Kurti.

Jedna profesorka i četvorica sa KRVAVIM DOSIJEOM: Neko od njih će postati novi premijer tzv. Kosova (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.