Dobrovoljcu 8 godina zatvora za ubistvo ratnog zarobljenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 13:48

Dobrovoljcu 8 godina zatvora za ubistvo ratnog zarobljenika

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je na osam godina zatvora osudio nekadašnjeg pripadnika dobrovoljačke jedinice pri srpskim oružanim formacijama Nebojšu Stojanovića zbog ubistva ratnog zarobljenika Ivana Sivrića (21) 1992. godine u selu Kožuhe, u Bosni i Hercegovini.

Ovom presudom, odbijene su sve žalbe i potvrđena je prvostepena presuda Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu kojom je u oktobru prošle godine Stojanović osuđen zbog krivičnog dela ratni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zločin protiv ratnih zarobljenika.

Oštećena strana je radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućena na parnicu, navodi se u presudi Apelacionog suda.

Sivrić je bio pripadnik oružanih snaga - 102. Odžačke brigade Hrvatskog veća odbrane (HOV) .

Stojanović je proglašen krivim jer je neutvrđenog dana, pocetkom maja 1992. godine u večernjim časovima, u selu Kožuhe, u opštini Doboj u BIH, ubio Sivrića koji je prethodno bio zarobljen i smešten u krugu fabrike "Energoinvest".

Prema presudi, Stojanović preuzeo Sivrića i odveo ga na lokalitet Đelovačke bare, u blizini reke Bosne, gde ga je u ranije iskopanoj raci, hicima iz pištolja lišio života.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.