Đurović iz Skupštine Srbije postala predsednica Potkomiteta PSSE

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jan.2017, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurović iz Skupštine Srbije postala predsednica Potkomiteta PSSE

Šefica stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE), u Strazburu, jednoglasno je danas izabrana za predsednicu Potkomiteta PS SE za spoljne poslove.

"Za mene je čast što ću biti u prilici da definišem i usmeravam saradnju PS Saveta Evrope i drugih organizacija", rekla je Aleksandra Đurović, saopštila je Skupština Srbije.

Ona je od ponedeljka i među 20 novoizaranih potpredsednika Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Potkomitet kojim će rukovoditi Đurović, u okviru je Političkog komiteta PS Saveta Evrope, nadležan za saradnju Parlamentarne skupštine s parlamentima zemalja-članica Saveta Evrope i drugima, s međunarodnim parlamentarnim i vladinim organizacijama.

"U prvom redu prioriteta je saradnja sa UN i s njihovim specijalnim agencijama, sa Organizacijom za evropsku saradnju i razvoj (OECD), i s Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD)", navodi se u saošpštenju.

Đurović je na novu funkciju izabrana na godinu dana, s mogućnošću reizbora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Đurovićeva i na čelu Potkomiteta za spoljne poslove PS SE

Izvor: RTS, 25.Jan.2017

Šefica stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Aleksandra Đurović jednoglasno je u Strazburu izabrana za predsednicu Potkomiteta za spoljne poslove PS SE, saopštila je stalna delagacije parlamenta u PS SE. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.