Đurovićeva i na čelu Potkomiteta za spoljne poslove PS SE

Izvor: RTS, 25.Jan.2017, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurovićeva i na čelu Potkomiteta za spoljne poslove PS SE

Šefica stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Aleksandra Đurović jednoglasno je u Strazburu izabrana za predsednicu Potkomiteta za spoljne poslove PS SE, saopštila je stalna delagacije parlamenta u PS SE.
Đurovićeva, koja je izabrana i za potpredsednicu PS SE, izrazila je zadovoljstvo što je danas dobila nepodeljenu podršku kolega da vodi renomirani potkomitet.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Nadam se da ću opravdati njihova očekivanja i tako predstaviti Srbiju u najboljem svetlu. Za mene je čast što ću biti u prilici da definišem i usmeravam saradnju PS SE i drugih organizacija", rekla je Đurovićeva.
Na tu funkciju je izabrana na godinu dana, sa mogućnošću reizbora na još jednu godinu.
Potkomitet, koji funkcioniše u okviru Političkog komiteta PS SE, nadležan je za sva pitanja saradnje Parlamenarne skupštine sa nacionalnim parlamentima članica i one koje to nisu, međunarodnim parlamentarnim i vladinim organizacija i drugim pitanjima koje utvrdi Biro PS SE.
U prvom redu prioriteta se nalazi saradnja sa UN i njenim specijalnim agencijama, kao i sa Organizacijom za evropsku saradnju i razvoj (OECD) i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ŠPIJUNKA: Kafa za fotelju

Izvor: Večernje novosti, 26.Jan.2017, 18:26

Dva lepa priznanja dobila je za svoj rad šefica delegacije Srbije pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Aleksandra Đurović, na zasedanju koje traje u Strazburu DVA lepa priznanja dobila je za svoj rad šefica delegacije Srbije pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.