Đurović (Narodna stranka): Čume uz pomoć Zorane Mihajlović učestvuje u gradnji brze saobraćajnice

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Avg.2020, 15:45

Đurović (Narodna stranka): Čume uz pomoć Zorane Mihajlović učestvuje u gradnji brze saobraćajnice

Član Predsedništva Narodne stranke Lazar Đurović izjavio je danas da je svedok saradnik Ljubiša Buha Čume, koji je stvarni vlasnik Preduzeća za puteve (PZP) Valjevo, uz pomoć ministarke saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i Vlade Srbije postao vlasnik više od osam hektara državnog zemljišta u selu Petkovica kod Šapca na kojem se nalazi stari kamenolom.

"Da li je Buha, zvani Čume, posle odslužene zatvorske kazne ekspresno postao partner Ministarstva Zorane >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Mihajlović i vlasništvom nad kamenolomom postao isporučilac kamena za izgradnju auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica", upitao je Đurović.

Đurović je pozvao Zoranu Mihajlović da odgovori javnosti koji je razlog njene posete selu Petkovica u društvu brata predsednika Srbije Andreja Vučića i da li je jedini razlog posete bila podrška Ljubiši Buhi Čumetu.

"Pozivam Zoranu Mihajlović da odgovori i koliko je Preduzeće za puteve Valjevo uplatilo novca u budžet od rudne rente iz kamenoloma u Petkovici", rekao je Đurović.

On je naveo da se u izvodu iz lista nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda vidi da je Preduzeće za puteve Valjevo vlasnik 83.338 kvadratnih metara zemljišta, odnosno osam hektara i 33 ara, na katastarskoj parceli br. 3508 KO Petkovica 704741 – Šabac izvod pod brojem 1147, na kojoj se nalazi kamenolom.

"Nekada je ova parcela jednim delom bila pod Javnim preduzećem Srbijašume, a delom manastirska zemlja. Na katastarskoj parceli gde je ulaz u kamenolom, koju, takođe, koristi PZP Valjevo, u listu nepokretnosti pod brojem 759 parcela 3511 i dalje je kao korisnik državnog zemljišta na 6.804 kvadratnih metara upisano preduzeće Srbijašume", rekao je Đurović.

Kako je istakao, PZP Valjevo "uz nečiju prećutnu saglasnost" koristi tu državnu zemlju bez ikakve nadoknade.

"Jasno je da je vlast u sprezi sa kriminalom našla idealan način za pljačku države, a sve će platiti građani i buduće generacije. Jasno je da je Zorana Mihajlović jedna od onih koji imaju najmanje prava da govore o poštenju. Neće još dugo potrajati do promene vlasti, a tada će za to odgovarati svi koji su opljačkali narod i državu", zaključio je Đurović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Djurović (Narodna stranka): Čume uz pomoć Zorane Mihajlović učestvuje u gradnji brze ...

Izvor: Beta, 20.Avg.2020

Član Predsedništva Narodne stranke Lazar Djurović izjavio je danas da je svedok saradnik Ljubiša Buha Čume, koji je stvarni vlasnik Preduzeća za puteve (PZP) Valjevo, uz pomoć ministarke saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i Vlade Srbije postao vlasnik više od osam hektara državnog...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.