Đurić zahteva hitno zaustavljanje talasa nasilja nad Srbima na KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2020, 12:22

Đurić zahteva hitno zaustavljanje talasa nasilja nad Srbima na KiM

Ocenio je da se na taj način teror nad srpskim stanovništvom u Metohiji nastavlja

Đurić zahteva od nadležnih organa i predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji da hitno pronađu počinioce i zaustave talas nasilja nad Srbima.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je sinoć na kući povratnika Jovana Ristića u selu Ljubodža ispisan grafit "UČK", dok je gotovo istovremeno provaljeno u kuću Radoja Pumpalovića u selu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dubrava u opštini Istok.

i naglašava da taj teror nesumnjivo ima za cilj terorisanje i zastrašivanje Srba i njihovo proterivanje.

- Iako je u proteklim sedmicama zabeleženo više desetina napada na imovinu Srba širom Kosova i Metohije, počinioci po pravilu nisu pronađeni, čime se šalje jasna poruka svim kriminalcima i ekstremistima da su napadi na srpsku imovinu dozvoljeni i nekažnjivi - naglasio je Đurić.

Kako se navodi u saopštenju vladine Kancelarije, Đurić je ocenio da ti incidenti ne doprinose nastojanjima da se prilike na Kosovu i Metohiji stabilizuju i izgradi poverenje između srpskog i albanskog naroda.

Takođe, naglasio je da odgovornost za to dele i oni koji nečinjenjem dozvoljavaju da se napadi na srpski narod događaju iz dana u dan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.