Djurić podelio prepisku: Jasna zabrana Prištine da se obidju Gazivode

Izvor: Beta, 07.Sep.2018, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djurić podelio prepisku: Jasna zabrana Prištine da se obidju Gazivode

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić objavio je danas na svom Tviter nalogu dokument iz kojeg se vidi da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću odobrena delimična poseta Kosovu, u kojem se vidi da mu nije odobrena poseta jezeru Gazivode.Djurić je uz prepisku koji je podeli napisao da je "jasna zabrana Prištine da se obidju Gazivode čiju je rekonstrukciju upravo završila država Srbija"."Ljubazno primite k znanju da je agenda posete Kosovu delimično odobrena. U odnosu na ponudjenu agendu, ne možemo da odgovorimo pozitivno na posetu brani Gazivode", navodi se u dokumentu koji je objavio Djurić, a koji potpisuje Dželala Šaćiri, kojeg mediji navode kao asistenta kosovskog oficira za vezu sa Beogradom.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je za sutra i prekosutra posetu, ali se i dalje ne zna da li će posetiti Kosovo.Mediji navode, da on neće ići na Kosovo ako mu ne odobre posetu jezeru i brani Gazivode. Na Gazivodama je elektrana, a Srbija tvrdi da je država izgradila tu elektranu. Na jednoj strani jezera žive Srbi, a na drugoj Albanci.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Posle Gazivoda, zabrana i za posetu Zubinom Potoku

Izvor: RTS, 07.Sep.2018

Iz Prištine je u Beograd stigla zabrana za posetu Zubinom Potoku, saznaje RTS. Prethodno je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabranjena poseta Gazivodama. Obraćanje predsednika Vučića javnosti u 21 čas. . Direktor...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.