Đurić o posledicama nevremena: Kada bi neki došli u Novi Sad ne bi ga prepoznali - pokazali smo jedinstvo kao država i činimo sve... (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023, 11:49

Đurić o posledicama nevremena: Kada bi neki došli u Novi Sad ne bi ga prepoznali - pokazali smo jedinstvo kao država i činimo sve... (FOTO)

"Formirali smo gradske komisije koje izlaze na teren i popisuju štetu", istakao je u jutarnjem programu gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić gostovao je u emisiji "Novo jutro", na televiziji Pink, gde je govorio o posledicama nevremena koje je prošle nedelje odnelo jedan život, ali i ostavilo materijalne štete koje se i dalje procenjuju.

Formirali smo gradske komisije koje izlaze na teren i popisuju štetu
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Šteta se još uvek procenjuje, formirali smo gradske komisije koje izlaze na teren i popisuju štetu. Parkovi su zatvoreni, naše najlepše kupalište Štrand je zatvoreno. Mi smo 21. jula izgubili život jednog 12-godišnjeg dečaka- rekao je prvi čovek Grada i dodao da su tokom nevremena građani imali vodu, a da struja popravlja.

U ponedeljak sam obišao desetak mesta na teritoriji Grada

On je istakao da su ekipe Elektrodistribucije Srbije povučene iz drugih krajeva kako bi se sanirala šteta.

A post shared by Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)

- Kada bi neki došli u Novi Sad ne bi ga prepoznali. To je stvar na koju ne možete da utičete. Bitno je da svi budu na sigurnom dok to traje, ne može da se pomogne ništa dok ne stane. U ponedeljak sam obišao desetak mesta na teritoriji Grada, fascinantne su mi dve stvari- u selu Begeč su prepolovljene betonske bandere i Petrovaradinska Ada gde je cela šuma polomljena. Važno je da su građani imali vodu, svi imaju struju, ljudi su i dalje na terenu. Najvažnije u sredu veče je bilo da sprečimo da potencijalno neko strada i da stabilizujemo saobraćaj da se normalno odvija- naglasio je Đurić.

Oluja je duvala 150 kilometara na čas

Gradonačelnik je konstatovao da je u sredu, nakon nevremena, ceo krov sa škole "Desanka Maksimović" u Futogu srušen i nađen tri ulice dalje.

- To je oluja koja je duvala 150 kilometara na čas. Škola "Petefi Šandor" je takođe ostala bez krova na fiskulturnoj sali, dom zdravlja Vidovdansko naselje je pretrpeo štetu, pijace su stradale, mesne zajednice. Automobili na koje su srušena stabla, sigurno preko 100 automobila je oštećeno. Trajalo je oko sat vremena, to nije nešto na šta smo navikli. Iz štokova su izbijeni prozori i vrata na Vidovdanskom naselju- objašnjava Đurić i dodaje:

Kineske kompanije pružaju pomoć, "Potisje" doniralo crepove

-Pokazali smo solidarnost i jedinstvo kao država. Imamo mnogo ekipa iz drugih samolokalnih uprava iz javno komunalnih, ali i privatnih preduzeća. Tri kineske kompanije su se pridružile u pomoći na Petrovaradinskoj tvrđavi, koja je katastrofalno nastadala kao i sat sa kojem smo morali da skinemo skidač smera, a crep ne postoji na tvrđavi. "Potisje" Novi Bečej nam je doniralo crepove. Mnogo se građana priključuje da pomogne. Pokušavamo da što pre sve saniramo da se vrati stari sjaj Novog Sada. Moramo svima da pomognemo, to su naši građani i naš grad. Ako se ovo dogodi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Đurić: Kada bi neki došli u grad ne bi ga prepoznali, ali pokazali smo jedinstvo kao država i činimo sve da vratimo stari sjaj Novom Sadu

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 28.Jul.2023

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić gostovao je u emisiji “Novo jutro”, na televiziji Pink, gde je govorio o posledicama nevremena koje je prošle nedelje odnelo jedan život, ali i ostavilo materijalne štete koje se i dalje procenjuju.   View this post on Instagram A post shared...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.