Đurić i Bocan-Harčenko: Ponašanje Prištine iziskuje oštru reakciju međunarodne zajednice

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jun.2020, 19:02

Đurić i Bocan-Harčenko: Ponašanje Prištine iziskuje oštru reakciju međunarodne zajednice

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko saglasili su se danas da odluka kosovske vlade o uvozu srpske robe iziskuje "oštru i odlučnu reakciju" međunarodne zajednice.

Đurić i Bocan-Harčenko su na sastanku "razmotrili situaciju posle uvođenja blokade Prištine >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na teretni saobraćaj i promet robe iz centralne Srbije", saopštila je Kancelarija za Kosovo.

Vlada Kosova je u subotu odlučila da u pratećim dokumentima za robu iz Srbije mora da piše da se ona izvozi u "Republiku Kosovo".

Đurić je Bocan-Harčenku rekao da je Srbija opredeljena za dijalog o trajnom i održivom rešenju kosovskog pitanja i da je "dosledno na stanovištu da se to rešenje može tražiti isključivo u okviru Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i Ustava Srbije", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Đurić je ruskog ambasadora "informisao o problemima i položaju Srba" na Kosovu i zahvalio mu "na bratskoj podršci koju Rusija pruža Srbiji u nastojanjima da se u međunarodnoj areni izbori za svoje državne i nacionalne interese i zaštitu svog naroda" na Kosovu.

Prijateljstvo Srbije i Rusije je "trajno i nesalomivo", rekao je Đurić, izrazivši uverenje da će biti "dodatno učvršćeno saradnjom dve države i prijateljstvom (srpskog i ruskog) predsednika, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je Đurić čestitao Bocan-Harčenku 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i izrazio zadovoljstvo što je Srbija pozvana da na najvišem nivou bude predstavljena na vojnoj paradi u Moskvi 24. juna.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Djurić i Bocan-Harčenko: Ponašanje Prištine iziskuje oštru reakciju medjunarodne zajednice

Izvor: Beta, 01.Jun.2020

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko saglasili su se danas da odluka kosovske vlade o uvozu srpske robe iziskuje "oštru i odlučnu reakciju" medjunarodne zajednice.Djurić i Bocan-Harčenko su na sastanku "razmotrili...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.