Đurić: Srbija učinila sve, odgovornost na Prištini

Izvor: Kurir, 19.Mar.2013, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Srbija učinila sve, odgovornost na Prištini

Odgovornost za uspeh ili neuspeh ovih pregovora, pored Prištine, leži i na međunarodnoj zajednici, odnosno zemljama koje mogu da je poguraju ka kompromisu

BEOGRAD - Uoči sedme runde pregovora Srbije i Kosova u Briselu u sredu, savetnik predsednika Srbije,

je rekao da je odgovornost za uspeh dijaloga i na Prištini, i na međunarodnoj zajednici.

"Srbija je učinila sve što je bilo moguće, i odgovornost za uspeh ili neuspeh ovih pregovora, pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Prištine, leži i na međunarodnoj zajednici, odnosno na onim zemljama koje imaju uticaja na Prištinu i koje mogu da je poguraju ka kompromisu", rekao je Đurić.

On je kazao da je već mesecima kruže neformalni "papiri", ali niko nije tražio ni od Beograda, ni od Prištine da ih prihvate.

"Očekujemo da u sledećoj rundi razgovora o tim papirima vidimo razmišljanja Evropske unije, kao posrednika u pregovorima, ali i da čujemo da li se Priština pomakla makar za milimetar u svojim stavovima", rekao je Đurić.

"Ponavljam ono što je naš stav, to je ono što je zapisano u Rezoluciji koju je usvojila Skupština Srbije i u predsednikovoj platformi i mi ćemo se toga držati", ukazao je Đurić.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.