Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Maj.2020, 13:10

Đurić: Srbi na Kosovu najprogonjenija etnička grupa u Evropi

Direktor vladine Kancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić upozorio je da nedavni napadi na Srbe na Kosovu pokazuju da su, u bezbednosnom smislu, oni danas najprogonjenija etnička grupa u Evropi.

Đurić je u pisanoj izjavi zatražio od međunarodnih misija na Kosovu da hitno preduzmu mere i radnje iz svojih nadležnosti i mandata utvrđenog Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN radi zaustavljanja "najnovijeg talasa etnički motivisanog nasilja prema Srbima".

"Privremene >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << institucije samouprave u pokrajini nisu u stanju, ili ne žele da samostalno reše ovaj problem. Zato je neophodno da KFOR, UNMIK, EULEKS i drugi međunarodni akteri u pokrajini ispune svoj mandat i zarade plate koje dobijaju, a ne da sede po prištinskim restoranima dok ekstremisti nekažnjeno ugrožavaju one za čiju su bezbednost i prava odgovorni", naveo je Đurić a prenela Kancelarija za Kosovo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.