Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Avg.2015, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Sporazumi prekretnica, više odgovornosti

Postizanje sporazuma u Briselu predstavlja prekretnicu kada je u pitanju položaj Srba na Kosovu, kaže direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Kako je rekao, ta prekretnica podrazumeva neuoporedivo veći stepen odgovornosti za one koji predstavljaju naš narod na Kosovu.

Na vama, kao na srpskim predstavnicima, od formiranja ZSO ležaće najveća odgovornost za sudbinu srpskog naroda i države Srbije na Kosovu i Metohiji i to znatno vise nego u prethodnom periodu”, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je Đurić u razgovoru sa gradonačelnicima 10 opština sa većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu, srpskim poslanicima, članovima vlade privremenih institucija u Prištini i predstavnicima Liste “Srpska”.

Đurić je istakao da će se država Srbija truditi da im obezbedi materijalne i političke uslove za rad, da će iza njih stajati Vlada Srbije, ali da će najosetljiviji i najteži deo, posao na terenu, na izgradnji ZSO, na izgradnji institucija, ležati na njima.

Osnovni cilj sporazuma u Briselu, prema njegovim rečima, jeste da se uvede normalnost u život naših ljudi na Kosovu, u funkcionisanju institucija i da se stvore uslovi da kroz uređene mehanizme država Srbija bude prisutna na Kosovu i životu naših ljudi, tako što će direktno iz budžeta finansirati ZSO i tako što će naši predstavnici na Kosovu verno i dosledno zastupati srpske interese.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.