Đurić: Deset autobusa sa Srbima zaustavljeno na prelazu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2019, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Deset autobusa sa Srbima zaustavljeno na prelazu

Od 155 autobusa sa Srbima sa Kosova i Metohije, koji su krenuli na miting u Beograd, 10 su albanske vlasti zaustavile na administrativnom prelazu, dok su ostali stigli na skup, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

"Kroz razne vidove administrativne sabotaže, albanske vlasti su zaustavile deset autobusa", rekao je Đurić i dodao da su 144 autobusa prešla administrativnu liniju i stigla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Beograd.

Kako kaže, albanski političari koji su odlučili da sabotiraju dolazak Srba sa Kosova i Metohije u Beograd, kao da su slušali neke političare iz Srbije, koji su ovih dana pozivali na blokade, barikade i sprečavanje dolaska na skup u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

Đurić je naglasio da je u Beograd stiglo oko 7.500 Srba iz južne srpske pokrajine, kako bi pružili podršku Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću.

"Poslednjih decenija nije bilo ovakvog skupa Srba sa Kosova i Metohije. Naravno, u Beogradu danas očekujemo više od 100.000 ljudi iz cele zemlje", rekao je Đurić i istakao da je ponosan što je toliko Srba sa Kosmeta došlo i što im nije bilo teško da "prevale" i po 300 i 400 kilometara.

Dodaje da su Srbi sa Kosmeta došli zato što vole Srbiju, što su rešeni da se bore za nju i žele da sačuvaju politički kurs koji znači jačanje i napredak zemlje u ekonomskom, političkom i vojnom smislu.

Znaju da je Vučić najčvršći politički garant odlučnosti Srbije, da zaštiti bezbednost Srba na KiM", rekao je Đurić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đurić: Tahiri laže, dokument tužilaštva je originalan

Izvor: Večernje novosti, 19.Apr.2019

Svima zajedno im poručujem - dalje ruke od Srbije, lažovi, istakao je Đurić Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da je Abelard Tahiri ministar nepravde i laži, a dokumentacija koja je u četvrtak predstavljena javnosti ne da nije lažna, već je u...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.