Đukanović otkrio da pregovara sa URA?; URA odgovorila: Neće se desiti ništa

Izvor: B92, 28.Nov.2021, 19:40

Đukanović otkrio da pregovara sa URA?; URA odgovorila: Neće se desiti ništa

DF je saopštio da je Milo Ðukanović obelodanio da određeni krugovi bliski URI ili funkcioneri te partije pregovaraju sa njim o konkretnoj saradnji.

DF poručuje da takve činjenice ne treba da budu sakrivene od javnosti, kao i da to posebno moraju da znaju pripadnici i glasači parlamentarne većine, prenosi RTCG.

"Možda im ova saznanja pomognu da shvate zašto nije bilo dogovora vezano za rekonstrukciju nesposobne vlade Zdravka Krivokapića, koju je podržalo 38 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslanika, ali tri poslanika Ure su to blokirali", navedeno je u saopštenju DF.

DF tvrdi da je sva snaga, kako navode, "parapolitičkih struktura koje podržavaju delove izvršne vlasti" korišćena za nanošenje štete koaliciji “Za budućnost Crne Gore” i da su najveći napori uloženi da se razbije DF i umanji snaga stranaka koje čine taj politički savez.

"U tom cilju je prosuto mnogo laži, zloupotrebljen je odnos međudržavnih odnosa Crne Gore sa velikim državama zapadne civilizacije tako što su izmišljane i podmetane političke poruke o njihovom direktnom mešanju u unutrašnje stvari Crne Gore", navedeno je u saopštenju.

DF dodaje da su, po povratku potpredsednika Vlade i lidera pokreta URA Dritana Abazovića i ministra finansija Milojka Spajića iz SAD njima bliski krugovi najavljivali dolazak visokih funkcionera SAD i EU koji će pripretiti sankcijama nekima iz parlamentarne većine, prvenstveno DF.

Navodi se da se ubrzo pokazalo da su to bile najobičnije izmišljotine uz pomoć kojih je neko želeo da izvuče političku i materijalnu korist.

DF dodaje da je posle, kako kažu, "tvrdoglavog i ucenjivačkog odnosa koalicije Crno na bijelo prema preostalim dvema pobedničkim koalicijama", na delu "demonstracija sile Mila Ðukanovića", koji se, kako ističu, slavodobitno hvali da je on, zahvaljujući Krivokapiću i Abazoviću, opet važan faktor na političkoj sceni Crne Gore.

Paradoksalno je da oni koji od prvog dana ruše vladu, na čijem čelu je uzgred rečeno nosilac njihove liste na parlamentarnim izborima, danas brinu o funkcionisanju parlamentarne većine koja tu vladu podržava, saopštili su iz Građanskog pokreta URA odgovarajući na saopštenje Demokratskog fronta (DF).

Iz DF-a su kazali da je predsednik Crne Gore i Demokratske patije socijalista (DPS) Milo Ðukanović obelodanio ono što su mnogi sumnjali u Crnoj Gori - da određeni krugovi bliski URI ili funkcioneri te partije pregovaraju sa njim o konkretnoj saradnji.

DF poručuje da takve činjenice ne treba da budu sakrivene od javnosti, kao i da to posebno moraju da znaju pripadnici i glasači parlamentarne većine, prenosi RTCG.

"O nekakvim zakulisnim radnjama sad nam pričaju oni koji su zajedno sa Demokratama dogovarali rekonstrukciju vlade iza zatvorenih vrata, bez naše saglasnosti misleći tako da minimalizuju našu poziciju u aktuelnoj parlamentarnoj većini. Očigledno je da se DF u tome žestoko prevario čemu i svedočimo u njihovom paradoksalnom saopštenju usmerenom protiv URE", poručuju iz ove stranke.

Kažu da je DF otpočetka izbora Vlade zdušno navijao i radio da ona ne uspe, bojkotovao parlament, uslovljavao, vređao zvaničnike, kočio procese.

"Nakon što su sa Demokratama sklopili dogovor suprotan osnovnim postulatima na kojima ova većina i funkcioniše, misleći valjda da će tako izigrati Građanski pokret URA, a nakon što su videli da im taj naum neće proći sada izgledaju pogubljeno i dezorjentisano. Tako prete rokovima, služe se istim diskursom opozicione partije pre izbora prošle godine i najavljuju nekakve tektonske poremećaje nakon 10. decembra. Da relaksiramo celokupnu javnost - 11. decembra se neće desiti ništa jer tu političku snagu DF nikada nije imao. Samo očajnički buka i bes i ništa više", poručuju iz URE.

Dodaju da URA nikada neće biti deo vlasti koja ugrožava nacionalne interese Crne Gore i ne isporučuje rezultate u integracijama ka EU.

"To sve vreme poručujemo građanima i od toga ne odustajemo. DF koji sve radi da se integracije u EU uspore, da koncept ove vlade i njeno funkcionisanje blokira neće sigurno imati partnera u nama. Mogu tražiti za to druge partnere možda baš u razgovorima koji su već vodili oko daljeg funkcionisanja vlade bez nas, ali URA u takvoj Vladi neće učestvovati", poručuju u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DF: Đukanović otkrio da pregovara sa URA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2021

Demokratski front (DF) je saopštio da je predsednik Crne Gore i Demokratske patije socijalista (DPS) Milo Đukanović obelodanio da određeni krugovi bliski URI ili funkcioneri te partije pregovaraju sa njim o konkretnoj saradnji...DF poručuje da takve činjenice ne treba da budu sakrivene od javnosti,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.