Đukanović i dalje oštri zube na Srpskoj pravoslavnoj crkvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021, 12:14

Đukanović i dalje oštri zube na Srpskoj pravoslavnoj crkvi

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović ocenio je danas da je izjava crnogorskog predsednika Mila Đukanovića o Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) kao "sponzoru zločina i genocida" - vrhunac beščašća, dok je Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio da je Đukanovića narod zbog stava o SPC i poslao u političku penziju.

Popović je ocenio da je "vrhunac beščašća" Đukanovićeva izjava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u kojoj optužuje SPC da je sponzor zločina i genocida, "što niko nikada nije učinio tokom svih sukoba devedesetih godina".

"Ovaj mali, poraženi i uplašeni čovek, ostaće upamćen u istoriji samo po tome da je vladao tri decenije, promenio nacionalnost i veru, izdao sve i svakog koga je mogao, i udario na najveće svetinje svoga naroda u nameri da ih otme, proda i oskrnavi", poručio je Popović, konstatujući da takvim "otrovnim izjavama" Đukanović ne može da naudi Srbiji i SPC, niti može da promeni tok istorije Crne Gore.

Đukanovićeve izjave o SPC, a posebno ocenu da je SPC "najopakiji velikosrpski instrument" osudio je i POKS.

"Bez obzira na to što ga je narod oterao u političku penziju upravo zbog stava prema SPC, Đukanović nastavlja da oštri zube na ovoj "najuglednijoj srpskoj instituciji", poručio je predsednik POKS Žika Gojković u saopštenju, uz napomenu da je Đukanović "očigledno posebno zabrinut za popis stanovništva u Crnoj Gori jer će on prvi put posle 1944. godine biti slobodan i velika većina stanovništva će imati mogućnost da se izjasni kao Srbi, a bez posledica".
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.