Đukanović: Srpska pravoslavna crkva ne razume promene u Srbiji

Izvor: Press, 20.Maj.2013, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Srpska pravoslavna crkva ne razume promene u Srbiji

"SPC još uvek nedovoljno dobro razume promene koje se događaju na srpskoj političkoj i društvenoj sceni. SPC, kao jedan od stubova pogrešne državne politike Srbije u prethodnim godinama i decenijama, rekao bih, po inerciji nastavlja da otvara pitanja koja samo mogu da kvare odnese Srbije sa susedima", kazao je Ðukanović novinarima u Ulcinju, gde je otvorio most na Port Mileni.

On smatra da prava reakcija na govore mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija došla iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << političkog vrha Srbije.

"Duboko sam ubeđen da je prava reakcija stigla od strane državnog rukovodstva Srbije, koje je upozorilo vladike SPC da ostave politička pitanja za one koji su dobili mandat na izborima da vode državnu politiku. Tako da ne bih ni ovom pitanju pridavao značaj koji bi mogao da dovede do ugrožavanja niti onog što su tekovine crnogorskog demokratskog razvoja, posebno ne tekovine novijih međudržavnih odnosa Srbije i Crne Gore", naveo je Ðukanović.

Premijer je poručio da će Crna Gora nastaviti da se stabilno, demokratski i intenzivno razvija, vodeći uvek računa o dobrim međuetničkim i međuverskim odnosima.

On je izrazio očekivanje da će inauguraciji predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića večeras na Cetinju prisustvovati svi politički odgovorni ljudi.

"To je svečani čin. Verujem da će svi ozbiljni politički delatnici tom činu prisustvovati. Građani su odlučili na izborima, tako da se nadam da će većina politički ozbiljnih ljudi biti na inauguraciji", naveo je Ðukanović.

Svečana sednica parlamenta, na kojoj će Vujanović položiti zakletvu, biće održava u 19 sati u Vladinom domu na Cetinju, a taj čin bojkotovaće čitava opozicija.

Neisvesno je da li će polaganju zakletve Vujanovića prisustvovati i poslanici Socijaldemokratskle partije, manje članice vladajuće koalicije, koja je osporava ustavnost kandidature dosadašnjeg predsednika države.

Ðukanović je kazao da uskoro očekuje postizanje dogovora o daljoj sudbini Podgoričkog aluminijuma Podgorica (KAP).

O problemima u KAP-u dnevno razgovaramo. Najintenzivnije se o KAP-u razgovara u parlamentu. Očekujemo da će to uskoro ući u one tokove koji su dobri za kompaniju, rekao je crnogorski premijer.

Ðukanović je istakao da je otvaranje mosta na Port Mileni u Ulcinju, još jedna u nizu vrednih investicija u Crnoj Gori. "Drago mi je da smo smogli snage da završimo most na Port Mileni uprkos ekonomskoj krizi i trenutnoj situaciji", kazao je.

Izgradnjom mosta preko kanala Port Milena povezaće se već izgrađeni bulevar u Ulcinju sa putem za Štoj, odnosno Adu Bojanu. Ukupna vrednost investicije je 13,9 miliona evra.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Đukanović: SPC nije dovoljno razumela promene u Srbiji

Izvor: Blic, 20.Maj.2013

Crnogorski premijer Milo Djukanović ocenio je danas da Srpska pravoslavna crkva (SPC) pokazuje da nije dovoljno razumela promene koje se dešavaju u Srbiji. Đukanović: SPC po inerciji nastavlja da otvara pitanja koja samo mogu da kvare odnese Srbije sa susedima..- SPC još uvek nedovoljno dobro razume...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.