Đorđević zadovoljan ostvarenom saradnjom sa Francuskom

Izvor: RTS, 24.Feb.2017, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević zadovoljan ostvarenom saradnjom sa Francuskom

Ministar odbrane Zoran Đorđević danas je, u razgovoru sa predstavnicima Instituta za visoke studije nacionalne odbrane Francuske, izrazio zadovoljstvo ostvarenim nivoom saradnje sa Francuskom u oblasti odbrane, ističući značajno unapređenje strateškog partnerstva dve države.
Kako je navedeno u saopštenju, Đorđević je poručio da Ministarstvo odbrane daje značajnu podršku Vladi u ostvarivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << spoljnopolitičkih ciljeva unapređujući odnose i saradnju u oblasti odbrane sa svim državama i međunarodnim organizacijama.

Ministar je predstavnicima Instituta za visoke studije nacionalne odbrane izneo i čvrsto opredeljenje Ministarstva odbrane za razvoj i unapređenje regionalne saradnje, s obzirom na to da su regionalna stabilnost i saradnja osnovni preduslovi za sveukupan progres regiona.
Đorđević ih je upoznao i sa stepenom reforme sistema odbrane, kao jednim od fundamentalnih strateških opredeljenja Srbije u procesu integracije u političke, ekonomske i bezbednosne tokove Evropske unije i savremenog sveta.
Kako je navedeno, Đorđević ih je informisao i o aktivnostima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u procesu evropskih integracija, saradnji u okviru Programa partnerstvo za mir, kao i aktuelnom i budućem angažovanju pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama.
''Prepoznajući migratornu krizu kao jedan od najvećih izazova na globalnom planu, Srbija se zalaže za čvršću saradnju sa državama u okruženju, naročito u obezbeđenju granica'', rekao je Đorđević.
Navodeći da je migratorna kriza posebno osetljivo pitanje za rukovodstvo balkanskih zemalja, Đorđević je naglasio da ona predstavlja izazov sa bezbednosnog, socijalnog, humanitarnog i finansijskog aspekta.
Na prijemu u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba, kojem je prisustvovala i ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro, ministar je istakao zadovoljstvo dostignutim unapređenjem vlastitih kapaciteta odbrambene industrije i znatno većim izvozom nego prethodnih godina.
Tokom posete sistemu odbrane, predstavnici Instituta za visoke studije nacionalne odbrane Francuske posetili su 250. raketnu brigadu RV i PVO i Centar za mirovne operacije Vojske Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.