Djordjević posetio bebu koja je pre mesec dana ostavljena pored puta u Malom Crniću

Izvor: Beta, 24.Feb.2019, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djordjević posetio bebu koja je pre mesec dana ostavljena pored puta u Malom Crniću

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević posetio je danas hraniteljsku porodicu koja je primila malog Tadiju, koji je pre mesec dana, a dva sata po rodjenju, ostavljen u korpi pored puta u Malom Crniću. "Mali Tadija se danas nalazi u sigurnim rukama, zdrav i sa osmehom na licu. Jedna tužna sudbina je pretila da se završi tragično, ali na sreću sada je sve u najboljem redu. Želim da poručim gradjanima da ćemo nastavitri da vodimo brigu o svim mališanima, jer deca su naš prioritet", rekao je Djordjević, a saopštilo Ministarstvo.On je kazao i da je Centar za socijalni rad u slučaju malog Tadije obavio posao na najbolji mogući način."Još jednom smo pokazali gradjanima, da država i Centar za socijalni rad, rade svoj posao odgovorno i planiramo da nastavimo da brinemo o svakom detetu naše zemlje", rekao je Djordjević. . Posebni savetnik ministra zadužen za socijalnu zaštitu Dragan Vulević, kazao je da će se u narednih nekoliko meseci utvrditi  porodično pravni status deteta i odrediti njegova dalja sudbina. "Ovo je drugi slučaj napuštanja maloletnog deteta u veoma lošim okolnostima i u oba slučaja Centar za rad je odradio svoj posao u skladu sa standardima stručnog rada. Ono što je najvažnije, je ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Beba koja je prošlog meseca ostavljena na snegu u okolini Požarevca, sada ima IME i PORODICU

Izvor: Blic, 24.Feb.2019

Beba koja je bila stara svega jedan dan ostavljena je u korpi ispred jedne od kuća u mestu Mali Crnić pre mesec dana. Dečak nazvan Tadija danas se nalazi u hraniteljskoj porodici i ima sve uslove za dalji rast i napredak.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.