Đorđević: Zakon o pravima boraca do kraja godine u Skupštini

Izvor: N1 televizija, 08.Avg.2018, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Zakon o pravima boraca do kraja godine u Skupštini

Predlog zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica trebalo bi da Skupštini Srbije bude dostavljen do kraja ove godine, najavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević.

"Prava boraca, predviđena novim zakonom, ne smeju biti manja nego do sada, već je potrebno obezbediti uslove i za ostvarivanje njihovih većih prava", rekao je Đorđević.

On je na prvom sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Radne grupe za izradu Nacrta zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica istakao da je pitanje odnosa prema ljudima na koje će se odnositi ti propisi pitanje odnosa u jednom društvu.

Radnu grupu je formiralo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Đorđević je istakao da radna grupa mora biti efikasna i da će njegovo ministarstvo posvećeno raditi kako bi se rešili problemi u oblastima odnosa prava i obaveza države prema boracima, vojnim invalidima, civilnim invalidima rata i članovima njihovih porodica.

Predsednik radne grupe biće državni sekretar u ministarstvu Negovan Stanković, koji će zajedno sa savetnikom ministra za boračka pitanja Sašom Dujovićem koordinirati aktivnostima na izradi novog zakona.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.