Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Sep.2018, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Skrnavljenje spomenika bugarskim vojnicima u Nišu vandalski čin pojedinca

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević osudio je danas "vandalski čin" skrnavljenja Spomen-kosturnice Ledena stena u Nišu u kojoj su položene kosti 2.015 bugarskih vojnika poginulih tokom oslobađanja Jugoslavije u Drugom svetskom ratu.

"Kao resorni ministar osuđujem ovaj vandalski čin koji je delo pojedinca koji će biti kažnjen. Mi kao narod ne stojimo iza toga, već gajimo dobre odnose sa Bugarima koje ćemo nastojati da očuvamo i u budućnosti", rekao je Đorđević a prenelo Ministarstvo rada.

Đorđević je zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova da pokrene hitnu istragu o tom incidentu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đorđević osudio skrnavljenje spomenika bugarskim vojnicima

Izvor: N1 televizija, 20.Sep.2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević osudio je "vandalski čin" skrnavljenja Spomen-kosturnice Ledena stena u Nišu u kojoj su položene kosti 2.015 bugarskih vojnika poginulih tokom oslobađanja Jugoslavije u Drugom svetskom ratu... "Kao resorni ministar osuđujem...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.