Đorđević: Nastavak podrške centrima za socijalni rad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2019, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Nastavak podrške centrima za socijalni rad

Uslovi u kojima rade zaposleni u sistemu socijalne zaštite moraju i treba da budu bolji, poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević na sastanku sa direktorima centara za socijalni rad iz cele Srbije.

Ovom prilikom sagovornici su razgovarali o načinu dosadašnjeg rada, Predlogu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, kao i o reorganizaciji rada centara za socijalni rad.

Ministar je rekao da će ovakvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sastanci nastaviti da se održavaju i u narednom periodu, kako je i dogovoreno, jer oni predstavljaju idealnu priliku da direktori centara predstave eventualne poteškoće sa kojima se susreću, kao i mogućnost da Ministarstvo pomogne u rešavanju istih na najadekvatniji način, a sve u cilju boljeg rada ustanova.

"Dužnost države jeste da u okviru svojih mogućnosti pruži adekvatnu pomoć svakom građaninu Srbije kojem je ona neophodna. Želimo da zaposleni u centrima svoj posao obavljaju na najbolji mogući način, a to možemo da ostvarimo zajedničkim sastancima", kaže ministar.

On dodaje da će se aktivna saradnja sa centrima za socijalni rad nastaviti i u budućnosti, jer njihov dobar i uspešan rad oslikava se na naše građane, a zadovoljni građani jesu prioritet rada Vlade Srbije i Ministarstva kojim rukovodim.

Đorđević je rekao da veruje da će nakon reorganizacije, centri u Srbiji biti primer i drugim zemljama kako da svoje ustanove reformišu i njihov rad podignu na više nivo,navodi se u saopštenju Ministarstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.