Djordjević: Nasilnicima nad decom nije mesto na naslovnim stranama već u zatvoru

Izvor: Beta, 04.Dec.2019, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djordjević: Nasilnicima nad decom nije mesto na naslovnim stranama već u zatvoru

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je danas u Novom Sadu da nasilnicima nad decom nije mesto na naslovnim stranama, "već u zatvoru i u registru koji bi bio javno dostupan svima i transparentan"."To je moje lično mišljenje, a kao ministar zalagaću se za Strategiju i Akcioni plan da kroz zakon u budućnosti iskorenimo svaki vid nasilja", rekao je Djordjević na javnoj raspravi o nacrtu Strategije za zaštitu dece od nasilja za period od 2020. do 2023. godine.Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da se zalaže za primenu "nulte tolerancije" za nasilje nad decom i za one "koji okreću glavu od problema".Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić ukazao je na značaj Strategije za zaštitu dece od nasilja, navodeći da taj dokument predstavlja "odgovor države na pojavu porasta nasilja nad decom".On je najavio da će sedište Fondacije biti preseljeno iz Subotice u Novi Sad i to, kako je ocenio, zbog izuzetno dobre saradnje sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem i gradskom administracijom.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đorđević: Nasilnicima nad decom nije mesto na naslovnim stranama već u zatvoru

Izvor: Danas, 04.Dec.2019

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas u Novom Sadu da nasilnicima nad decom nije mesto na naslovnim stranama, "već u zatvoru i u registru koji bi bio javno dostupan svima i transparentan".

Nastavak na Danas...

Besplatan vrtić od 1. januara u Novom Sadu, moguće veće subvencije za mališane u privatnim obdaništima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2019, 10:07

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će od 1. januara 2020. godine troškove boravka dece u vrtićima u Novom Sadu kompletno će snositi gradska uprava, i da roditelji više ništa neće plaćati..."Država pomaže pronatalitetnu politiku. Mi želimo što više dece, što više klinaca...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.