Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2020, 11:30

Đorđević: Manga seating je preduzela sve mere

Ministar Srbije za rad, Zoran Đorđević izjavio je danas da je preduzeće "Manga seating" iz Odžaka, čije su dve radnice umrle od koronavirusa, sprovelo sve propisane sanitarne mere.

On je kazao da je posetio to preduzeće i da se uverio da je rukovodstvo sprovelo sve propisane mere te su redovno dezinfikovali prostorije, merili temperaturu zaposlenima, kontrolisali korišćenje zaštitnih maski i poslali deo radnika na godišnji odmor, naveo je Đorđević u saopštenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Prema njegovim rečima, zaposleni se slobodno kreću i posle svog radnog dana.

Prema njegovim rečima, svi odlaze svojim kućama, a koliko i sa kim se viđaju, kao i koliko se pridržavaju svih mera nakon radnog dana, niko ne može da zna osim njih samih.

"Saosećam se sa porodicama preminulih. Srbija, ali i ceo svet, bore se sa virusom koji je veoma teško obuzdati. Ipak, mere koje je donosio Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, doprinele su značajno smanjenju broja zaraženih i preminulih", rekao je ministar.

Кako je istakao, resorno ministarstvo će i u narednom periodu poslodavcima biti na raspolaganju kako bi im pružilo podršku u cilju još veće efikasnosti sprovođenja preventivnih mera.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.