Đorđević: Iniciraću da se telegrami štampaju na ćirilici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2019, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Iniciraću da se telegrami štampaju na ćirilici

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da će inicirati da se telegrami štampaju na ćirilici.

On je to rekao u Narodnoj skupštini, odgovarajući na pitanje narodnog poslanika Miladina Ševarlića zašto se u našoj zemlji telegram ne može poslati na ćirilici.

“Nisam resorni ministar za 'Poštu Srbije', ali svakako imam pravo kao ministar u vladi da iniciram to, i to ću svakako i učiniti...mislim da to >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neće biti problem za njih i će pošta vrlo brzo to da promeni”, rekao je Đorđević na sednici na čijem je dnevnom redu, između ostalog, Predlog zakona o poštanskim uslugama.

Đorđević je podsetio da je ranije inicirao i da PIO fond rešenja izdaje na ćirilici i da je to učinjeno.

“Kada sam, na početku svog mandata, od strane grupe poslanika iz Srpske radikalne stranke čuo da PIO fond svoja rešenja daje na latinici, kao ministar sam inicirao i PIO fond je vrlo brzo uveo da se sva rešenja pišu na ćirilici”, dodao je Đorđević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.