Đilas traži od SzS odluku o bojkotu izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2019, 03:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas traži od SzS odluku o bojkotu izbora

Lider Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas, tražio je na sastanku Saveza za Srbiju od svih članica da što pre donesu odluku o bojkotu predstojećih parlamentarnih izbora, piše Blic.

List podseća da je prvi sastanak na ovu temu održan pre desetak dana i da je Đilas tada pomenuo isto, ali da nije naišao na podršku.

On je kao predsedavajući SzS tokom jula pozvao na zauzimanje zajedničkog stava.

"Đilas je rekao da je jasno da Aleksandar Vučić ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neće promeniti, da nema nameru da ispuni nijedan od uslova opozicije i da zato treba već za koji dan u javnost da se izađe sa odlukom o neizlasku na izbore", rekao je neimenovani sagovornik Blica, koji je prisustvovao tom sastanku.

Kako ističe, nisu svi bili za to.

"Predstavnici Demokratske stranke i Dveri, Zoran Lutovac i Boško Obradović, smatraju da treba da se sačeka nekoliko meseci ili makar septembar, da prođu godišnji odmori, da bi se donela tako velika i važna odluka", naveo je sagovornik lista.

Postoji mogućnost, kaže, da Đilas insistiranjem na bojkotu devet meseci do redovnih parlamentarnih izbora pokušava da izvrši pritisak na vlast, kako bi popustili i ispunili zahteve SzS.

Navodi se da je ovakav rasplet Đilas najavio i u jednom televizijskom gostovanju tokom prošle nedelje.

On je, dodaje se, tada izjavio da ne očekuje da će vlast izaći u susret zahtevima opozicije da se stvore ravnopravni uslovi za učešće na izborim i dodao da on smatra da već sada treba obznaniti da opozicija neće učestvovati na narednim izborima.

Đilas je, navodi se, ocenio da stranke koje budu učestvovale na tim izborima pod ovim uslovima ne mogu da se nazovu opozicionim.

"Vi ste opozicija ako kritikujete ovu vlast, borite se za njenu smenu. Pogledajte tabloide i te televizije i shvatićete koga vlast tretira kao opoziciju, a koga ne. Bojkot će sigurno uspeti", rekao je Đilas, prenosi Blic.

Što se Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, LSV i LDP tiče, list piše da će one izaći na izbore, a lider stranke SPAS Alesandra Šapić kaže da će odluku o tome doneti u foto finišu.

Predsednik DS S-a Miloš Jovanović je za Blic rekao da je mnogo teže bojkotovati izbore koji se održavaju u redovnom terminu i dodao da se ta stranka za njih uveliko priprema.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šta je Đilas tražio od lidera SzS?

Izvor: B92, 16.Jul.2019

Lider Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas, tražio je na sastanku Saveza za Srbiju od svih članica da što pre donesu odluku o bojkotu predstojećih izbora.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.