Đilas se zahvalio građanima koji su sprečili otmicu devojčice

Izvor: Blic, 22.Mar.2010, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas se zahvalio građanima koji su sprečili otmicu devojčice

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas primio je danas u Skupštini grada vozača Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" Borislava Duranovića i Beograđanku Anitu Ljubinković i zahvalio im se što su sprečili otmicu devojčice iz autobusa na liniji 26.

Gradonačelnik im se zahvalio što su pokazali društvenu odgovornost i želju da pomognu, što je, kako je ocenio, u današnje vreme veoma retko, podsetivši da su otmicu devojčice sprečili u sredu, 17. marta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
"Dobro je što se sve završilo kako treba. To treba da služi kao opomena svim roditeljima da razgovaraju sa svojom decom, kao i svima koji se kreću gradom, bilo autobusom ili ulicom, kao jedna poruka da ako mogu da pomognu svom komšiji, sugrađanki, detetu, da to zaista učine", rekao je Đilas.

On je rekao da će vozaču GSP biti u okviru preduzeća uručena i novčana nagrada i podsetio da je prava nagrada, ipak, to "što su učinili veliko dobro delo".

Ljubinkovićeva je ispričala novinarima da se incident dogodio u autobusu koji je saobraćao iz pravca Dorćola ka naselju Braće Jerković, i da se muškarac predstavio kao službeno lice i od devojčice zatražio dokumenta.

Pošto ih ona nije imala, rekao joj je da na sledećoj stanici izađe sa njim, gde će ga sačekati kolege koje će proveriti njen identitet, rekla je Ljubinkovićeva, dodajući da "dobro što je to sprečeno".

"Treba stalno pričati deci, a moja ideja je bila da roditeljima ovim putem ukažem šta sve može da se desi", rekla je Ljubinkovićeva i pohvalila vozača autobusa na brzoj i pravovremenoj reakciji.

Mediji su izveštavali da je, nakon što je devojčica počela da plače, a na zahtev vozača da mu pokaže legitimaciju, muškarac priznao da nije policajac i zatražio da izvede devojčicu na sledećoj stanici.

Vozač je pozvao policiju i nije dozvolio muškarcu da izvede devojčicu, ali je on nasilno otvorio zadnja vrata i pobegao.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.