Heroji Beograda kod Đilasa

Izvor: RTS, 22.Mar.2010, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Heroji Beograda kod Đilasa

Anita Ljubinković i vozač GSP-a Borislav Đuranović su pravi heroji Beograda, jer su sprečili otmicu trinaestogodišnje devojčice iz autobusa, rekao gradonačelnik Dragan Đilas.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas primio je u Skupštini grada vozača Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" Borislava Đuranovića i Beograđanku Anitu Ljubinković i zahvalio im se što su sprečili otmicu devojčice iz autobusa na liniji 26.

Gradonačelnik im se zahvalio što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su pokazali društvenu odgovornost i želju da pomognu, što je, kako je ocenio, u današnje vremene veoma retko, podsetivši da su otmicu devojčice sprečili 17. marta.

"Ovi ljudi su pravi heroji Beograda. Stalno pričamo o velikim stvarima, o infrastrukturnim projektima, o mostovima, o kanalizaciji, o kupovini novih tramvaja i autobusa, a suviše malo pričamo o ljudima", rekao je Đilas u Skupštini Beograda.

Đilas je rekao da događaj treba da služi kao opomena svim roditeljima da razgovaraju sa svojom decom, kao i svima koji se kreću gradom, bilo autobusom ili ulicom, kao jedna poruka da ako mogu da pomognu svom komšiji, sugrađanki, detetu, da to zaista i učine.

Gradonačelnik je rekao da će vozaču GSP-a, u okviru preduzeća, biti uručena i novčana nagrada i podsetio da je prava nagrada, ipak, to "što su učinili veliko dobro delo".

Anita Ljubinković je ispričala novinarima da se incident dogodio u autobusu koji je saobraćao iz pravca Dorćola ka naselju Braće Jerković, da se muškarac predstavio kao službeno lice i od devojčice zatražio dokumenta.

Pošto ih ona nije imala, rekao joj je da na sledećoj stanici izađe sa njim, gde će ga sačekati kolege koje će proveriti njen identitet, rekla je Ljubinković, dodajući da "dobro što je to sprečeno".

"Treba stalno pričati deci, a moja ideja je bila da roditeljima ovim putem ukažem šta sve može da se desi", kazala je Ljubinković i pohvalila vozača autobusa na brzoj i pravovremenoj reakciji.

Vozač je prvo zatvorio vrata, a zatim pozvao policiju i nije dozvolio muškarcu da izvede devojčicu, ali je on nasilno otvorio zadnja vrata i pobegao.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas se zahvalio građanima koji su sprečili otmicu devojčice

Izvor: Blic, 22.Mar.2010

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas primio je danas u Skupštini grada vozača Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" Borislava Duranovića i Beograđanku Anitu Ljubinković i zahvalio im se što su sprečili otmicu devojčice iz autobusa na liniji 26...Gradonačelnik im se zahvalio što su pokazali...

Nastavak na Blic...

Primer pravih heroja

Izvor: Danas, 23.Mar.2010, 00:08

Gradonačelnik Dragan Đilas primio je juče u Starom dvoru vozača GSP Beograd Borislava Đuranovića i Anitu Ljubinković, i zahvalio im se što su pre nekoliko dana sprečili otmicu trinaestogodišnje devojčice iz autobusa sa linije 26. Đilas je istakao da su time pokazali društvenu odgovornost...

Nastavak na Danas...

Junaci sa linije „26“

Izvor: Blic, 23.Mar.2010

U pokušaj otmice trinaestogodišnje devojčice pre pet dana u autobusu GSP “Beograd” na liniji 26, vozač autobusa i samo jedna putica stali su u zaštitu nesrećnog deteta, dok su ostali tražili da šofer otvori vrata kako bi izašli „jer žure“. Da li nas ne interesuju problemi drugih pa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.