Đilas postao počasni član SUBNOR-a: Ponosim se partizansku prošlošću svojih predaka

Izvor: Press, 29.Maj.2013, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas postao počasni član SUBNOR-a: Ponosim se partizansku prošlošću svojih predaka

Ercegovac je, ukazavši da ovo udruženje trenutno broji više od 17.000 članova, od koji polovinu čine borci NOR-a, a polovinu potomci i poštovaoci, rekao da je "saradnja sa Skupštinom grada zaista za primer".
"Kako je prosek godina starosti boraca NOR-a 87 godina, veći deo novog rukovodstva čine njihovi potomci i ono predstavlja spoj iskustva i mladosti", rekao je on, saopštila je gradska uprava.
Ercegovac je istakao i da je ta organizacija svesna teške ekonomske >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << situacije i da će upornije nastaviti da neguje našu tradiciju, da brine o našim borcima i ratnim vojnim invalidima kao i o spomenicima.
Đilas je poručio da je njihova saradnja sa gradom Beogradom bila iskrena prethodnih godina i da će se nastaviti kako bi gradski odbor SUBNOR-a mogao da se što bolje i lakše razvija i obavlja svoje dužnosti i poslove.
"Zaista je velika čast i sreća što sam kao gradonačelnik Beograda mogao da učinim nešto za one ljude koji su rizikovali ili dali svoje živote za slobodu svoje zemlje", rekao je on.
Đilas je izrazio zadovoljstvo što je "većina predsednika opšina uspostavila saradnju sa opštinskim odborima SUBNOR-a, koju ćemo ubuduće nastaviti".
"Partizanska prošlost mojih predaka je poznata i sa njom sam se uvek ponosio", rekao je gradonačelnik Beograda, navodi se u saopštenju. Đilas je dodao i da "u ovim vremenima modernih tehnologija i sve bržeg života, mnoge stvari zaboravljamo, ali mislim da smo dužni da zauvek nosimo sećanje i obeležavamo sve ono što se desilo tokom NOR-a"

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.