Đilas ne želi da učestvuje na okruglim stolovima ako ne budu otvoreni za javnost

Izvor: RTS, 04.Avg.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas ne želi da učestvuje na okruglim stolovima ako ne budu otvoreni za javnost

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas uputio je otvoreno pismo organizatorima okruglog stola na Fakultetu političkih nauka, u kom ističe da neće učestvovati na narednim sastancima sa predstavnicima vlasti ukoliko ne budu otvoreni za javnost.
U otvorenom pismu organizatorima okruglog stola Milanu Antonijeviću i Fondu za otvoreno društvo, Đilas ističe da ne može da prihvati da oni "neistinito >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << informišu javnost da su učesnici razgovora bili konstruktivni, da tendeciozno saopštavate kako se bojkot tokom razgovora nije pominjao i kako dogovor samo što nije postignut".
"Odbijanje prihvatanja navoda iz izveštaja Evropske komisije o stanju medija i nepoštovanje preporuka međunarodne zajednice u vezi sa izborima nije konstruktivnost. Kao što nije ni nipodaštavanje ocena Fridom hausa o stanju sloboda u našem društvu, ali i o situaciji u medijima. Šta je konstruktivno u tvrdnjama da nema pritiska na birače ni pre, ni na dan izbora?", navodi se u pismu predsednika Stranke slobode i pravde.
Đilas predlaže da se otvore vrata za predstavnike medija i građana kako bi se izbeglo da, navodi, javnosti bude prezentovana lažna slika šta se dešava iza zatvorenh vrata.
"Ukoliko postoji želja da se Srbija transformiše u slobodno i demokratsko društvo, nikome od učesnika ne može predstavljati problem da građani Srbije i na taj način budu upoznati sa stavovima organizacije koje predstavlja. U suprotnom će se sve ovo pretvoriti u cirkus u kome će svako iznositi svoje viđenje onoga šta se na okruglom stolu dešava. A u tome ni Stranka slobode i pravde ni ja lično nećemo učestvovati", navodi Đilas.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.