Đilas i Kurti u Skoplju: Ako Vučić neće da prihvati ultimatume, ima ko hoće, i to u roku od odmah

Izvor: B92, 11.Feb.2024, 18:27

Đilas i Kurti u Skoplju: "Ako Vučić neće da prihvati ultimatume, ima ko hoće, i to u roku od odmah"

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski reagovala je na zajedničko učešće Aljbina Kurtija i Dragana Đilasa u Skoplju.

Ona je rekla da se radi o krajnje neodgovornom postupku predsednika SSP, posebno imajući u vidu trenutak u kome se susret odigrava, odnosno par dana nakon diplomatske bitke u Savetu bezbednosti UN.

Đurđević Stamenkovski ne isključuje mogućnost da se ovim susretom šalje poruka "ako Vučić neće da prihvati Kurtijeve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ultimatume, ima ko hoće, i to u roku od odmah".

"Dokazani progonitelj Srba na KiM Aljbin Kurti i njegova propaganda ovo će iskoristiti da poprave svoj imidž, i to nažalost koristeći, jedan deo opozicije u Srbiji".

Đurđević Stamenkovski ne isključuje mogućnost da se ovakvim događajima šalje i implicitna poruka "da je opozicija mnogo poželjniji sagovornik za Kurtija nego aktuelna vlast. A to možda i ne treba da čudi, jer je argumentacija koju je Kurti izneo u Savetu Bezbednosti UN, u delovima identičn saopštenjima i izjavama probriselske opozicije u Srbiji. E sad, ko od koga prepisuje, ili možda imaju istu centralu, to su već zanimljiva pitanja", kazala je Đurđević Stamenkovski.

Međutim, ona ističe da Kurti i Đilas imaju jedan zajednički problem. "A taj problem je što predsednik Stranke slobode i pravde nije predsednik Srbije".

Ona na kraju izjave ističe da ovim postupkom Dragan Đilas brutalno obmanjuje narod, jer je tokom izborne propagande Kurtijevo ponašanje nazvao "suludim", a sada je lider kosovskih Albanaca očigledno neko sa kim se može razgovarati za istim stolom, i to javno, i to na temu progresivnih politika. A jedina progresija koja je vezana za Kurtija je progresija nasilja i etničkog čišćenja ", zaključila je Đurđević Stamenkovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.