Đilas: Vrhunac kampanje protiv DS-a

Izvor: RTS, 02.Jun.2013, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Vrhunac kampanje protiv DS-a

Optužba da sam u petak podigao četiri miliona evra sa svog računa predstavlja vrhunac kampanje laži protiv DS-a i najprljaviji oblik kampanje na dan izbora u Zemunu, rekao lider DS-a Dragan Đilas na vanrednoj konferenciji za novinare.

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da današnji tekst u listu Kurir o tome da je podigao četiri miliona evra sa svog računa u petak, predstavlja vrhunac kampanje laži protiv DS-a.

Đilas je na vanrednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << konferenciji za novinare, kojoj je prisustvovalo i najuže rukovodstvo DS-a, rekao da je u petak deponovao 200.000 evra sa svog računa, kako bi DS završila priču o blokadi računa i kredita koji je podigao u Razvojnoj banci Vojvodine.

On je novinarima dao na uvid izvod iz banke, istakavši da se na računu nalazi 20 puta manja vrednost.

Naglasio je da objavljivanje takve informacije na dan izbora u Zemunu predstavlja "oblik najprljavije kampanje" nezabeležen u zemlji još od vremena Slobodana Miloševića, "još od kako je Mila Štula objavila da Vuk Drašković ima vilu na Ženevskom jezeru".

"Ovakve stvari mogu da utiču na ljude koji će da glasaju i to mora da se zaustavi", rekao je Đilas i pitao gde je granica napadima na tu stranku.

Pozvao je novinarska udruženja, Misiju OEBS-a i sve koji mogu da utiču da se prekine sa lažima i političkim progonom.

"Očekujemo promenu načina razmišljanja i reakcije svih koje sam spomenuo, jer kada završe sa nama, preći će na druge. DS nije u rasulu, prolazi proces reformi i prema istraživanjima, poverenje u nas raste. To je očigledno svima jasno, pa će se napadi na DS intenzivirati", rekao je Đilas

Dodao je da očekuje reakciju javnosti da se prestane sa napadima ukoliko, kako je rekao, želimo da živimo u normalnoj Srbiji.

Đilas je poručio da je DS spreman da pomogne da zemlja nastavi put ka Evropi i da se pokazalo da je ta stranka bila u pravu kada je pre šest meseci govorila o ekonomskoj situaciji i da je budžet nerealan.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas dao svojih 200 hiljada evra da bi odblokirao račun stranke

Izvor: Blic, 02.Jun.2013

Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke, objavio je na današnjoj vanrednoj konferenciji za štampu održanoj u sedištu ove partije, da je sa svog privatnog računa podigao 200 hiljada evra kako bi račun DS bio odblokiran zbog duga prema Razvojnoj banci Vojvodine...Đilas je, takođe, demantovao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.