Izvor: RTS, 09.Jul.2020, 15:56

Đilas: Opozicija će i danas biti uz svoj narod

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da Savez za Srbiju nije organizator demonstracija, ali da će, ukoliko se oni nastave, biti uz građane, a ne isključuju da će se večeras nastaviti.
Dragan Đilas je rekao da su protesti, koji se već dva dana dešavaju, protesti ljudi koji se bune protiv nasilja nad njima.
On je novinarima pokazivao snimke sa demonstracija u pirlog stavu koji je izneo da je "reagovanje policije bilo brutalno, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a ne da je reč o prekoračenju ovlašćenja".
Predsednik Srbije, kaže Đilas kontroliše sve, ali ne i narod, koji je izašao na ulicu, jer nema mogućnost da kroz institucije iskaže nezadovoljstvo.
Protesti se prikazuju kao obračun huligana sa državom, a istina je da huligani i deo policije brane vlast, tvrdi Đilas i dodaje da bolje da se ulaže u bolnice, nego u dronove...
Predsednik DS Zoran Lutovac rekao je da opozicija podržava proteste i da smatra da su opravdani, jer, kako kaže, šta drugo ostaje nego da se vaninstitucionalno menja situacija.
Lider Dveri Boško Obradović je poručio da opozicija nastavlja da protestuje i da se neće povući dok Srbija ne bude slobodna.
Ponovio je da treba da se formira prelazna vlada.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šešelj: Protesti protiv vlasti nastali spontano, nasilje na njima odgovara režimu

Izvor: Beta, 09.Jul.2020

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj pozvao je danas one koji učestvuju na protestima protiv vlasti "da izbegavaju sukobe", i dodao da je protiv upotrebe prekomernog nasilja od strane policije, kao što je protiv upotrebe nasilja od strane demonstranata, za koje je rekao da "ne...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.