Đilas: Na korak do izbora

Izvor: RTS, 20.Jul.2013, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Na korak do izbora

Zemlja je na korak do izbora i rekonstrukcija ne može da učini da Vlada radi bolje, rekao predsednik DS Dragan Đilas. Ova zemlja se neće popraviti rekonstrukcijom, već izborima, ističe Đilas.

Lider Demokratske stranke Dragan Đilas ocenio je da rekonstrukcija vlade neće popraviti nijedan problem i da Srbija ide ka izborima.

Na Kongresu Demokratske omladine u Beogradu, Đilas je uporedio priču o rekonstrukciji Vlade sa rijaliti programima, u kojima se izbacuju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << takmičari.

"Ova zemlja se neće popraviti rekonstrukcijom, već izborima", rekao je Đilas i ponovio zahtev DS-a da se postigne dogovor o važnim pitanjima poput ekonomije, zdravstva i obrazovanja.

Lider demokrata je ukazao da Srbiju treba podići i da se stanje u zemlji ne može poboljšati sa platom od 300 evra.

"Ako prihvatimo takav koncept onda u toj vladi neće biti mesta za one koji u 50. godini kupe diplomu i ne znaju ništa da rade", naglasio je Đilas i dodao da se u tom slučaju mora dogovarati sa svima.

Đilas ističe da on kao predsednik DS-a nikada neće prihvatiti da ta stranka uđe u vladu, onakvu kakva je danas. Za takvu politiku zatražio je podršku omladine, jer, kako kaže, nije siguran da bi je dobio od starijih ljudi.

Obraćajući se omladini DS, koja danas bira novo rukovodstvo, Đilas je podvukao da je njihov zadatak da "gase sukobe" i to ne samo sa komšijama u regionu, već i sa političkim strankama i njihovim predstavnicima koji žive i rade u Srbiji.

Đilas je poručio da je vreme da se gleda u budućnost, a manje u prošlost.

"Vi danas treba da budete u ratu i borbi, ali ne sa predstavnicima drugih partija, već sa neznanjem, nestručnošću, lopovlukom, neodgovornošću i nespremnošću ljudi da se menjaju. Treba da tražite sve one mlade, bez obzira na stranačku pripadnost, koji su spremni da menjaju zemlju u kojoj žive", istakao je Đilas.

Prema njegovim rečima, mladi su ti koji treba da imaju hrabrosti da kažu šta misle, jer "to nose" njihove godine.

"Sutra će ovu zemlju morati da preuzmu oni koji imaju partijsku knjižicu i znanje, sama partijska knjižica neće biti dovoljna", zaključio je lider DS-a.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rekonstrukcija besmislena, izbori na jesen

Izvor: Beta, 21.Jul.2013, 11:38

BEOGRAD, 20. jula 2013. (Beta) - Predsednik opozicione Demokratske stranke (DS) Dragan DJilas ocenio je da će u Srbiji biti održani vanredni parlamentarni izbori na jesen ili na proleće i dodao da rekonstrukcija nema nikakvog smisla.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.