Đilas: Mali, Beogradom se ne možete baviti ako u isto vreme na drugom poslu primate platu

Izvor: Press, 21.Nov.2013, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Mali, Beogradom se ne možete baviti ako u isto vreme na drugom poslu primate platu

Naime, ranije danas četvorica članova Privremenog organa gradske uprave na čelu sa Sinišom Malim i sekretar Goran Vesić, saopštili su da su iznenađeni izjavom Tatjane Pašić da njihov volonterski angažman na čelu Beograda naziva radom iz hobija, tim pre što su uvidom u finansijsku situaciju grada konstatovali manjak za plate od više od jedne milijarde dinara.
Ðilas u izjavi dostavljenoj medijima tvrdi da "Mali nije shvatio poentu" i da nije u pitanju neprimanje plate >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ili njeno davanje u humanitarne svrhe, kako je to on (Ðilas) radio.
"Poenta je u činjenici da se ne možete Beogradom baviti, ako radite u isto vreme drugi posao i na drugom radnom mestu primate platu. Što se tiče navodnog manjka para za plate takva tvrdnja predstavlja običnu besmislicu", tvrdi Ðilas.
On je naveo i da do današnjeg dana, plate zaposlenima u upravi grada, obdaništima i drugim ustanovama, nisu nikada kasnile i da ne postoji nikakav manjak.
Četvorica članova Privremenog organa i sekretar tog tela saopštili su da su veoma iznenađeni zjavom Tatjane Pašić koja je njihovu odluku da rade u Privremenom organu volonterski, bez nadoknade, nazvala radom iz hobija.
"Da li to znači da je i bivši gradonačelnik Dragan Ðilas vodio grad iz hobija, jer se sam hvalio da se odrekao svojih primanja dok je obavljao funkciju gradonačelnika? Očigledno njegovoj tadašnjoj zamenici gospođi Tatjani Pašić, to nije smetalo", navedeno je u zajedničkoj izjavi Siniše Malog, Andreje Mladenovića, Nebojše Čovića, Nikole Nikodijevića i Gorana Vesića, dostavljenoj Tanjugu.
"Uvidom u finansijsku situaciju grada, i konstatacijom da imamo manjak za plate veći od jedne milijarde dinara, pitamo se odakle bi i primili te plate da smo ih želeli", naveli su članovi Privremenog organa uprave.
Oni su uputili poziv Tatjani Pašić da se, umesto što dnevno piše saopštenja, uključi u rad Privremenog organa, kako su se dogovorili na jučerašnjoj prvoj sednici.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Đilas: Nema manjka za plate

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2013

Lider Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je danas da se Beogradom ne može baviti, ako se istovremeno radi drugi posao, i odbacio navode četvorice članova Privremenog organa grada Beograda i sekretara Gorana Vesića, da postoji manjak za plate.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.