Đilas: Koaliciona saradnja za razvoj Beograda

Izvor: RTS, 12.Jun.2013, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Koaliciona saradnja za razvoj Beograda

Otvorenom saradnjom koalicionih partnera na nivou Grada, Beograd će nastaviti da se razvija dosadašnjim tempom, smatra Dragan Đilas. Rebalansom gradskog budžeta biće izdvojena sredstva za izgradnju obdaništa i osnovne škole u naselju "Stepa Stepanović", poručuje Đilas.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da veruje da će otvorenom saradnjom sa koalicionim partnerima na nivou grada, prestonica nastaviti da se ravija dosadašnjim tempom i poručio da će rebalansom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gradskog budžeta biti izdvojena sredstva za izgradnju obdaništa i osnovne škole u naselju "Stepa Stepanović".

"Verujem da ćemo ovakvim načinom rada, saradnjom, otvorenim odnosom i među koalicionim partnerima i ljudima koji danas vode grad, uspeti da nastavimo sa ovim tempom razvoja grada, uz usporavanje u nekim oblastima, koje će biti direktno povezane sa količinom sredstava koje u budžetu danas imamo", rekao je Đilas na konferenciji za novinare u Starom dvoru povodom godinu dana rada u drugom mandatu gradonačelnika.

Đilas je rekao da veruje da će doći vreme kada će Srbija izaći iz ekonomske krize, pa da će i gradski budžet "početi bar malo da liči na budžete gradova u regionu", napominjujući da Zagreb, koji je duplo manji grad od Beograda, ima duplo veći budžet.

Tokom prethodnih godinu dana, istakao je gradonačelnik, vlast se trudila da vodi brigu o građanima i da sredstva koja su im oni poverili, koriste na najbolji mogući način.

"Kroz rebalans budžeta grada obezbedićemo sredstva i za naselje 'Stepa Stepanović' čiju je izgradnju započela prethodna, a završila ova vlada...I obezbedićemo sredstva za izgradnju jedne potpuno nove škole i obdaništa koje treba da budu gotovi do sledeće godine", poručio je Đilas.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đilas: Zagreb ima duplo veći budžet od Beograda, a dvaput je manji

Izvor: Press, 12.Jun.2013

"Verujem da ćemo ovakvim načinom rada, saradnjom, otvorenim odnosom i među koalicionim partnerima i ljudima koji danas vode grad, uspeti da nastavimo sa ovim tempom razvoja grada, uz usporavanje u nekim oblastima, koje će biti direktno povezane sa količinom sredstava koje u budžetu danas...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.