Đilas: Zagreb ima duplo veći budžet od Beograda, a dvaput je manji

Izvor: Press, 12.Jun.2013, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Zagreb ima duplo veći budžet od Beograda, a dvaput je manji

"Verujem da ćemo ovakvim načinom rada, saradnjom, otvorenim odnosom i među koalicionim partnerima i ljudima koji danas vode grad, uspeti da nastavimo sa ovim tempom razvoja grada, uz usporavanje u nekim oblastima, koje će biti direktno povezane sa količinom sredstava koje u budžetu danas imamo", rekao je Đilas na konferenciji za novinare povodom godinu dana rada u drugom mandatu gradonačelnika.

Đilas je rekao da veruje da će doći vreme kada će Srbija izaći iz ekonomske >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << krize, pa da će i gradski budžet "početi bar malo da liči na budžete gradova u regionu", napominjujući da Zagreb, koji je duplo manji grad od Beograda, ima duplo veći budžet.

Tokom prethodnih godinu dana, istakao je gradonačelnik, vlast se trudila da vodi brigu o građanima i da sredstva koja su im oni poverili, koriste na najbolji mogući način.
"Kroz rebalans budžeta grada obezbedićemo sredstva i za naselje Stepa Stepanović čiju je izgradnju započela prethodna, a završila ova vlada...I obezbedićemo sredstva za izgradnju jedne potpuno nove škole i obdaništa koje treba da budu gotovi do sledeće godine", kazao je Đilas.

Gradonačelnik je podsetio da se grad brine o najmlađima te da su za poslednjih godinu dana otvorena četiri nova vrtića, da su dva renovirana, kao i da se grade još dva - u Belvilu i Stublinama.
"Dotiramo boravak u vrtićima za svih 65.000 mališana, za šta se iz budžeta izdvaja 10 milijardi dinara, odnosno 15 odsto budžeta", kazao je Đilas.

On je istakao da gradska vlast vodi i te kako brigu o socijalnoj politici i porodici, kao i o izbeglim i raseljenim licima i podsetio da je nedavno useljeno 40 stanova sa osobama koje su živele u kolektivnim centrima.
"Socijalnu pomoć prima blizu 140.000 penzionera i svakog dana u narodnim kuhinjama obezbeđujemo besplatan obrok za 13.000 ljudi", ukazao je Đilas.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.