ĐURIĆ SA KONGRESMENIMA KITINGOM I KONOLIJEM: Ambasador Srbije upoznao Amerikance sa situacijom na KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2021, 01:04

ĐURIĆ SA KONGRESMENIMA KITINGOM I KONOLIJEM: Ambasador Srbije upoznao Amerikance sa situacijom na KiM

Među temama razgovora bili su i pozitivan tok reformi i ostvareni uspesi Srbije na ekonomskom planu

U okviru redovnih sastanaka sa predstavnicima američkog Kongresa, ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić razgovarao je sa demokratskim kongresmenima Bilom Kitingom i Gerijem Konolijem, saopšteno je iz ambasade Srbije u SAD.

Pored diskusije o aktuelnim dešavanjima u međunarodnoj spoljnoj politici i mogućnostima za dalji razvoj bilateralne saradnje Srbije i SAD, ambasador >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ðurić informisao je kongresmene Kitinga i Konolija o stanju u nedavno nastavljenom dijalogu Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Ðurić je takođe preneo ozbiljnu zabrinutost povodom sve učestalijih incidenata, izgreda i napada na Srbe i njihovu imovinu, kao i crkvena i kulturna dobra na Kosovu i Metohiji.

Newest developments in the #WB region, Serbia-US bilateral relations, and our shared efforts in the fight against COVID-19 were among the myriad of topics covered in virtual discussions with Congressmen @USRepKeating and @GerryConnolly.

Thank you both for constructive exchanges! pic.twitter.com/DCdy2E58gV

— Марко Ђурић (@markodjuric) July 29, 2021

- Uprkos obeshrabrujućim porukama koje dolaze iz Prištine, naš tim na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i direktorom Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem nastaviće da se zalaže za stabilnost i poštovanje svakog dogovora. Beograd je i na unutrašnjem i na spoljnom planu dokazao da drži reč i da je pregovaračka strana od poverenja - naglasio je Ðurić.

, a razmenjena su i iskustva u sprovođenju masovne vakcinacije stanovništva i borbi protiv virusa kovid-19, navodi se u saopštenju.

Kao predstavnik savezne države Masačusets, kongresmen Bil Kiting predsedava Potkomitetom za Evropu, Evroaziju, energetiku i životnu sredinu pri Odboru za spoljne poslove u Predstavničkom domu Kongresa, dok je Geri Konoli predsednik Parlamentarne skupštine NATO i član Spoljnopolitičkog odbora, gde predstavlja saveznu državu Virdžiniju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.