ĐORĐEVIĆ UNAPREĐUJE SARADNJU SA ARAPSKOM ZEMLJOM: Sastao se sa ambasadorom Kuvajta, rešene ključne stavke!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2020, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐORĐEVIĆ UNAPREĐUJE SARADNJU SA ARAPSKOM ZEMLJOM: Sastao se sa ambasadorom Kuvajta, rešene ključne stavke!

Srbija i Kuvajt ubuduće će imati bolje političke odnose, ali i ekonosmski odnosi ove dve zemlje biće praćenje kvalitetom političkih odnosa.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević sastao se sa ambasadorom Kuvajta Jusefom Ahmad Abdulsamadom sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje dve zemlje.

Ðorđević je konstatovao dobre bilateralne odnose Srbije i Kuvajta koji su uspostavljeni pre 56 godina i naveo da očekuje da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će se u predstojećem periodu unaprediti kako ekonomska, tako i saradnja u oblastima koje su u nadležnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministar je, kako se navodi u saopštenju, predložio da se kuvajtskoj strani pošalju Nacrti dokumenata kojima bi se i formalno otpočela saradnja u oblastima od zajedničkog interesa.

On je predložio i da treba organizovati posetu kuvajtskih privrednika i investitora koji bi imali želju da ulažu u Srbiju.

Abdulsamad je istakao da je njegova želja da ekonomski odnosi Srbije i Kuvajta prate kvalitet trenutnih političkih odnosa.

Podsetio je da je osnovan Mešoviti komitet za saradnju Srbije i Kuvajta i dodao da se nada da će sastanci tog tela postati učestaliji i da će doprineti čvršćim odnosima dve zemlje.

Abdulsamad rekao je da ambasada Kuvajta teži da pomaže opštinama u Srbiji i poručio da je ta zemlja donirala sredstva prilikom velikih poplava koje su pogodile Srbiju pre nekoliko godina.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.