ĐINPING U NOVOGODIŠNJOJ PORUCI: Kina odlučno branila suverenitet! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Dec.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐINPING U NOVOGODIŠNJOJ PORUCI: Kina odlučno branila suverenitet! (VIDEO)

Kineski predsednik Si Đinping izjavio je danas da će njegova vlada nastaviti sa fokusom na smanjenje siromaštva i odlučnom odbranom teritorijalnih prava Kine

Predsednik Kine je u tradicionalnom televizijskom obraćanju uoči Nove godine ukazao na značajna dostignuća svoje zemlje, kao što su najveći radioteleskop na svetu, misije za istraživanje svemira i rastuća liderska uloga u globalnoj politici.

- Ove Nove godine najviše sam zabrinut za poteškoće sa kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se suočavaju narodne mase: kako jedu, kako žive, da li će moći da imaju dobru Novu godinu ili dobar Prolećni festival - rekao je on.

Govoreći ispred murala na kojem je prikazan Kineski zid, Si je rekao da je njegova administracija bila uspešan domaćin samita grupe G20 i uspešno napredovala sa državnom strategijom "Jedan pojas, jedan put".

Video: Chinese President #XiJinping delivers his 2017 #NewYear Address pic.twitter.com/OOUJZykbWV

— CGTN (@CGTNOfficial) December 31, 2016

On je rekao da je pre svega zabrinut za uslove života ljudi i obećao da će vladajuća Komunistička partija poboljšati zapošljavanje, unaprediti obrazovanje, stambeno zbrinjavanje i zdravstvenu zaštitu.

- Sve dok je partija uvek uz narod bićemo u mogućnosti da idemo dugim maršom naše generacije -rekao je Si Đinping.

Prema njegovim rečima, Kina je u 2016. zadržala miran razvoj dok je odlučno branila teritorijalni integritet i suverenitet, i pomorska prava.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.