ĐACI PONOVO U KLUPAMA: Otvaraju se škole u Srpskoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 15:04

ĐACI PONOVO U KLUPAMA: Otvaraju se škole u Srpskoj

Škole se otvaraju ponovo 2. novembra

Đaci u školama u Republici Srpskoj od ponedeljka ponovo će biti u školskim klupama.

Na današnjoj sednici kriznog štaba Republike Srpske odlučeno je da se đaci osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, nakon što su pre četiri dana zatvorene sve škole, ponovo vrate na redovnu nastavu.

"Ministarstvo prosvete i kulture i Republički pedagoški zavod će, u slučaju potrebe u bilo kojoj lokalnoj samoupravi, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za učenike osnovne škole, u saradnji sa Јavnim servisom Radio-televizije Republike Srpske, organizovati nastavu na daljinu, a za učenike srednje škole nastava na daljinu će se organizovati putem elektronskih sredstava komunikacije, na isti način kao što je to bilo uspešno realizovano u drugom polugodištu prethodne školske godine", navodi se u saopštenju Ministarstva koje je izdato nakon sednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Ranije je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio ponovno otvaranje škola.

- Mera privremene obustave nastave su bile odgovorne, u cilju zaštiti đaka i nastavnika. Ali, đake treba vratiti u učionice i prepustiti lokalnim zajednicama da shodno situaciji donesu odluke na svom području - poručio je Milorad Dodik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.