Direktori bolnica: Pet povređenih u napadu u beogradskoj školi stabilno, dvoje kritično

Izvor: Beta, 04.Maj.2023, 09:16

Direktori bolnica: Pet povređenih u napadu u beogradskoj školi stabilno, dvoje kritično

Petoro povređenih u oružanom napadu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu je stabilno, jedno dete je kritično ali bolje, dok je jedno dete u kritičnom stanju i vitalno je ugroženo, rekli su jutros direktori zdravstvenih ustanova u kojima su povređeni smešteni.Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je da je situacija sa dvoje učenika i nastavnicom koji su smešteni u toj ustanovi mnogo bolja i da su oni sasvim dobro.Četvrti pacijent, kako je Ašanin naveo, dovezen kao najteže povređeni u Klinički centar, sa prostrelnim povredama grudnog koša, vrata i kičme, "juče je ceo dan proveo u operacionoj sali, to su bile dve operacije, bolje je, budan je, ali moramo biti jako oprezni i moramo ga kvalifikovati kao da je stanje kritično".Naveo je da su za danas planirane serije kontrola, kako bi bili utvrđeni efekti jučerašnjih operacija.Direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj Siniša Dučić kazao je da su od tri pacijenta u toj klinici, dva dečaka sa prostrelnim ranama na nogama, stabilno i dobro, primaju antibiotsku terapiju i da u narednih nekoliko dana mogu da budu pušteni kući."Devojčica koja je juče operisana kao hitna zbog povreda glave je vitalno ugrožena, u kritičnom stanju. Rade lekari sve da je održe ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ašanin: Dvoje učenika i nastavnica stabilni, treći učenik bolje, ali još kritično

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Maj.2023

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je jutros da je stanje dvoje učenika i nastavnice, ranjenih u pucnjavi u školi "Vladislav Ribnikar" i smještenih u Urgentni centar, mnogo bolje, da su stabilni i budni, a da je treći učenik takođe budan, ali se njegovo stanje i dalje ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.