Direktor KC Niš: Uskoro sve ambulante pod jednim krovom

Izvor: N1 televizija, 11.Okt.2018, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor KC Niš: Uskoro sve ambulante "pod jednim krovom"

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović izjavio je da će već za dvadesetak dana biti završena obnova stare zgrade hirurgije i najavio preseljenje većeg broja ambulanti i dnevnih bolnica u taj objekat.

"U suterenu će se nalaziti sve hirurške specijalističke ambulante, a na visokom prizemlju biće internističke ambulante. Na prvom spratu nalaziće se očna, a na drugom spratu ORL klinika. Na trećem spratu biće dnevne bolnice hematologije, gastroenterologije, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << endokrinologije i neurologije", izjavio je Radovanović.

Radovanović je, nakon obilaska zgrade hirurgije sa inspektorima i rukovodstvom Nišavskog upravnog okruga, najavio i preseljenje Klinike za onkologiju iz Knez Sela u Niš.

"Onkologija će biti preseljena u zgradu sadašnje ORL klinike. Na taj način uštedećemo na odlascima pacijenata i medicinskog osoblja do Knez Sela", rekao je Radovanović.

On je podsetio da je ranije ove godine Klinika za pulmologiju preseljena iz Knez Sela u zgradu nekadašnje Klinike za interne bolesti u Nišu.

Radovanović je rekao da se zgrada nekadašnje hirurgije obnavlja sredstvima donatora, a da izvođačima radova pomažu osuđenici Kazneno-popravnog zavoda u Nišu.

Načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski kazala je da su inspektori tog okruga danas obišli radove na zgradi stare hirurgije kako bi dali sugestije i savete, i kako bi praksa i propisi bili uskladjeni.

"Bilo je primedbi pacijenata što su morali da idu sa jedne lokacije na drugu da bi obavili pregled, čime su gubili ceo dan. Sada će moći da sve preglede obave na jednom mestu, što će im značajno uštedeti vreme", izjavila je Sotorovski.

Internističke i hirurške ambulante, najavljeno je ovom prilikom, nakon preseljenja u obnovljenu zgradu hirurgije radiće od 8 do 20 časova.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Sve ambulante u Kliničkom centru uskoro pod jednim krovom

Izvor: juGmedia, 11.Okt.2018

Radovi na obnovi stare zgrade niške hirurgije privode se kraju i već za dvadesetak dana u taj objekat izgrađen još 1938. godine biće preseljene brojne ambulante i dnevne bolnice, najavio je danas direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović...„U suturenu će se nalaziti sve hirurške specijalističke...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.