Sve ambulante u Kliničkom centru uskoro pod jednim krovom

Izvor: juGmedia, 11.Okt.2018, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve ambulante u Kliničkom centru uskoro pod jednim krovom

Radovi na obnovi stare zgrade niške hirurgije privode se kraju i već za dvadesetak dana u taj objekat izgrađen još 1938. godine biće preseljene brojne ambulante i dnevne bolnice, najavio je danas direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović.

„U suturenu će se nalaziti sve hirurške specijalističke ambulante, a na visokom prizemlju biće internističke ambulante. Na prvom spratu nalaziće se očna, a na drugom spratu ORL klinika. Na trećem spratu biće dnevne bolnice >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << hematologije, gastroenterologije, endokrinologije i neurologije. Dobra stvar preseljenja je što će sve pomunute ambulante i dnevne bolnice biti toplom vezom povezane sa zgradom radiologije u kojoj se nalaze rendgen aparat, tri ultrazvučna aparata, mamograf, dva skenera i dve magnetne rezonacne „, izjavio je Radovanović.

Radovanović je prilikom obilaska zgrade hirurgije sa inspektorima i rukovodstvom Nišavskog upravnog okruga, najavio i preseljenje Klinike za onkologiju iz Knez Sela u Niš.

„Onkologija će biti preseljena u zgradu sadašnje ORL klinike. Na taj način uštedećemo na odlascima pacijenata i medicinskog osoblja do Knez Sela“, rekao je Radovanović.

On je podsetio da je ranije ove godine Klinika za pulmologiju preseljena iz Knez Sela u u zgradu nekadašnje Klinike za interne bolesti u Nišu.

Radovanović je rekao da se zgrada nekadašnje hirurgije obnavlja sredstvima donatora, a da izvođačima radova pomažu osuđenici Kazneno-popravnog zavoda u Nišu. 

Načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski kazala je da su inspektori tog okruga danas obišli radove na zgradi stare hirurgije kako bi dali sugestije i savete, kako bi praksa i propisi bili usklađeni.

„Bilo je primedbi pacijenata što su morali da idu sa jedne lokacije na drugu da bi obavili pregled, čime su gubili ceo dan. Sada će moći da sve preglede obave na jednom mestu, što će im značajno uštedeti vreme“, izjavila je Sotorovski.

Prema rečima inspektora Nišavskog okruga preseljenje u zgradu stare hirurgije obezbediće se mnogo bolji uslovi i za pacijente ali i za medicinsko osoblje.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od kraja oktobra hirurške i internističke ambulante KC u Nišu biće  u jednom objektu

Izvor: JUGpress.com, 11.Okt.2018

NIŠ..U toku je poslednja faza renoviranja stare zgrade niške hirurgije, sagrađene 1938.godine. U novi objekat biće smeštene sve hirurše i internističke ambulante, a pacijentii će sve preglede moći da obave na jednom mestu..Jedan sprat biće namenjen Klinici za očne bolesti, a na jednom od spratova...

Nastavak na JUGpress.com...

Uskoro kraj radova na adaptaciji stare zgrade hirurgije KC Niš

Izvor: Megafon.co, 12.Okt.2018, 12:58

Radovi na adaptaciji i rekonstrukciji stare zgrade hirurških klinika u niškom Kliničko centru uskoro bi trebalo da budu završeni u potpunosti.. Kako je najavljeno iz Uprave, nakon toga će, u taj novi-stari prostor, biti preseljene sve hirurške i internističke ambulante, pojedine klinike, ali...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.