Dinkić već sutra menja zakon?

Izvor: Danas, 04.Dec.2012, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić već sutra menja zakon?

Deo Predloga zakona o javnim preduzećima u kojem se predviđa mogućnost osnivanja preduzeća u oblasti informisanja samo je prepisan tekst iz postojećeg zakona. Nismo imali bilo kakve pretenzije da se bavimo tim pitanjem i zadiremo u Medijsku strategiju, ističe za Danas Mlađan Dinkić, ministar finansija i privrede. Povodom kritike medijske javnosti da je taj deo zakona u suprotnosti sa Medijskom strategijom koja predviđa povlačenje države iz medijskog vlasništva, Dinkić dodaje da je državni sekretar Ministarstva finansija i privrede juče razgovarao sa predstavnicima medijskih udruženja. - Skupštinskom Odboru za finansije možemo uložiti sutra i odgovarajući amandman ako bude bilo potrebno, navodi Dinkić za Danas.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Da li je predloženi zakon o javnim preduzećima u suprotnosti sa Medijskom strategijom?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2012, 17:11

BEOGRAD -..Predsednica skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje Vesna Marjanović izjavila je da će na sutrašnju sednicu Odbora pozvati predstavnike Ministarstva kulture i informisanja kako bi objasnili da li je jedna odredba predloženog zakona o javnim preduzećima u suprotnosti sa Medijskom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.